Pamukoğlu: 'Para hırsızda, silah sokakta, yönetim cahilde olursa orda düzen bozulur'

Pamukoğlu: 'Para hırsızda, silah sokakta, yönetim cahilde olursa orda düzen bozulur'
5 Şubat 2013 10:20

HEPAR Lideri Osman Pamukoğlu, H&H’ye konuk oldu.

 

Nuriye ATABEY H&H RÖPORTAJ

Halkın Habercisi‘ni ziyaret eden Osman Pamukoğlu, Nuriye Atabey’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2012 yılında Türkiye’de hiç olmayanların yaşandığını kaydeden Pamukoğlu, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında doğru düzgün hiçbir operasyon olmadığını savunarak, ”Birçok şehit ve gazimize sebep oldular ama Ekim ortasında hala operasyon yapılmamıştı. PKK İLK DEFA BİZİM DAĞLARIMIZA BAYRAKLARINI ÇEKTİ” diye konuştu…

 

Bu milletin artık bunu görmesi lazım…

 

Pamukoğlu şöyle konuştu:

Karşı taraf 5 bin kişilik silahlı gücüyle Türkiye Cumhuriyeti’ne diz çöktürmeye çalışıyor.. Bu kabul edilebilecek bir şey değildir. Terörle mücadele susararak pusarak yapılacak bir şey değildir.

Onur ölümden bile üstündür.

Birgül Ayman Güler’i eleştirenleri soruduğumuzda ise o insanları ciddiye almadığını belirten Pamukoğlu, ”Onur ölümden bile üstündür, boşverin onları” dedi…

Milletin zihnini bulandırmak için bazı kişilerin yapamayacakları yok diye konuşan Pamukoğlu, Milletin artık gerçekleri görmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vatandaşların kendisine yoğun ilgisi olduğunu sorduğumuzda ise Pamukoğlu, ”Sağolsun seviyorlar. Markette vs yolumu kesip resim çekiliyorlar ama  beni sevmek yetmez ülkeye sahip çıkmamız lazım” diye kaydetti.

 

İşte Pamukoğlu’yla yaptığımız röportajın ayrıntıları

H&H: Son kitabınız siyasetin sefaleti İnkılap’tan çıkmış. Türkiye karanlık ve sıkıcı bir gece gibi hiç aydınlık olmuyor mu? Bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyiz? 


Osman Pamukoğlu:
Şu an da koyu ve gittikçe de karanlık oluyor. Kenardan sızan ışıklar var bakacağız…

H&H:
Siz diğer generaller, paşalar gibi oturup kahvenizi yudumlamak varken başınızı derde soktunuz, siyasete atıldınız. Halka dokunmak, onlarla birlikte olmak istediniz. Kendinizi anlatabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Pamukoğlu:
Subaylıkla generallikle ilgisi yok. İnsan doğası ve tabiatı ile ilgili bir şey bu.  Ben  11 yaşımdan beri  40 küsur üniforma giymiş generallik yapmış biriyim. Bu başka bir şey, yaptık bitti. Bir siyasi mücadeleye girmeden  başarılamaz kısaca bu yapıyla.

H&H:
Siyaset yazıyorsunuz,  unutulanların dışında yeni bir kitabınız var mı?

YOLLAR HER RENK, ÖNEMLİ OLAN SEÇİM

Pamukoğlu: 2002 yılıydı yazdığımda. 16 hafta Türkiye’de bir numarada kaldı. O kitaptan şu anda halkın elinde 500 bin küsur var korsanları da dahil ve kitabımın adı ne kadar isabetli olmuş unutulanların dışında… 

Kendi karargah subay konuşma bölümü vardır işte o bölüm bu günü anlatıyor. Yollar her renk olabilir, önemli olan seçimdir. Hangisini tercih edeceğiniz hususu önemlidir 

PKK İLK DEFA DAĞIMIZA, TOPRAĞIMIZA BAYRAĞINI ÇEKMEYE KALKTI

H&H:
Hiç unutmuyorum bir lafınız vardı; bu hüzündü, bu baskıydı ve o gün dediniz ki 10 bin, 15 bin olacak ve diz çöktürecekler… Bize bunu açıklar mısınız?

Pamukoğlu: 2012 tam bir felaket yılıydı insanlar için.  Bu ölüm kalım meselesiydi.  Bakınız, bu 2012 yılında 28 yılda hiç olmayanlar oldu. Bir defa Nisan’dan Eylül ayına kadar girdiler ve yerleştiler ve doğru dürüst operasyon yok. Her yeri yakıp yıktılar. Beş altı PKK’lı pusu kuruyor,  80 asker işe yaramaz hale geliyor.  PKK ilk defa bizim dağımıza, toprağımıza bayrağını çekmeye kalktı. Milletimizin bunu görmesi lazım. Maalesef bu hale getirdiler Türkiye Cumhuriyeti  Devletini. Diz çöktürüp boyun eğdirmeye çalışıyorlar.

H&H: Sayın Birgül Ayman Güler bir ifadede bulunuyor ve bu yüzden neredeyse kadını Meclis’e sokmayacaklar, çünkü kürtçülük ve PKK propagandası öyle bir noktada ki, bunu söylemezseniz demokrat değilsiniz, cumhuriyetçi değilsiniz, ilerici değilsiniz… Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

MİLLETİN ZİHNİNİ BULANDIRMAK İÇİN YAPAMAYACAKLARI YOK

Pamukoğlu: Esasında onları söyleyenler bir halt değil. Onlarda nitelik noksanlığı var. 1090’dan beri bir biri üzerine gelen 7 tane haçlı seferi var. Selçuklu’da ilkinden beri kullanılan ifade şudur “Türkçe konuşan halkın ve toplumun konuştuğu yer Anadolu Türkiyem.

Bu Kürdistan’ı kurdurma projesine gelirsek, hem korkuyorlar hem yapıyorlar. Neden bir eşkiya başı demiyorlar da İmralı diyorlar. Bir dedikleri bir dediklerini tutmuyor. Milleti kandırıyorlar, milletin zihnini bulandırmak için yapamayacakları şey yok.

H&H: Halkın gözünde bir kahramansınız. Hala size komutanım, paşam diye hitap ediyorlar. Siz tabii alçak gönüllüsünüz. Bir yerlerde olmak önemli değil, insanların gönlünde olmak önemli ve sizde gönüllerdesiniz. Duygularınızı alabilir miyiz ?


Pamukoğlu:
Bir gün eşimle beraber alışverişteyim ve bir yere girdim. Bana generalim diye hitap ettiler. Bu çok hoşuma gitti.  Tezgahtarından işletmecisine kadar herkesin bana saygı duyması elbette güzel bir duygu.

BU SÜRECİN SONU PARÇALANMAK

H&H: Siz bir yandan yazıyorsunuz, bir yandan da siyaset yapıyorsunuz. Bu zor bir şey öyle değil mi?

Pamukoğlu: Siyaset benim tabiatım için zorlayıcı bir şey. Herkes bencil, herkes bir şeyin peşinde. Bu ülkede, bu dönemde eğer siyasete girilcekse, şu bilinmeli ki en kritik dönemden geçiyoruz. Biz tam manasıyla bağımsız değiliz, egemen değiliz, sosyal değiliz, hukuk toplumu ve devleti değiliz. Siyaseti yapmaya mecburdum. Eğer yapmasaydım gözüm arkada kalırdı.

Bir yola düşmeniz lazım. Bu yolda çok fazla zorluklar var ve çıkarları için bu yolda olanlar var. İnsanlar çeşit çeşit. Bunları göze alıp ondan sonra siyaset yapmak lazım.

H&H:
Bu kadar işin içinde nasıl yazıyorsunuz ?

Pamukoğlu: Bunlar beni yormuyor. Kitabımda bunları da zaten anlattım. Siyaseti  demokrasi ile deniz anası gibi bir şeye benzettiler. Biyolojik tabirle böyle diyebiliriz.

H&H:
Peki bu zor bir süreç midir?

Pamukoğlu: Evet zordur ve bunun sonu parçalanmakdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti bugünkü bilinen ilkeleri ile kalamaz.


EŞKIYA DEMEYE KORKUYOR, İMRALI DİYORLAR

H&H: Uzun zamandır kanallarda yoktunuz. Neden?

Pamukoğlu: Beni çağıramıyorlar ki. Ben her zaman buradayım. Bu arada Avrupa Birliği konusuna değinmek istiyorum. Avrupa Birliği’nde güya İmralı süreci diye bir şey çıkarttılar. Eşkıya bile diyemiyorlar, bu kadar korkuyorlar. Benim kuşağım ilk defa bu kadar halkı aşağılayan, insanları rencide eden bir dönem görüyor. Bunlar insanları eziyorlar. Öğrenciye, işçiye, köşe yazarlarına her şeye bir baskı.  Korku insanı işe yaramaz hale getiriyor.

H&H:
Korkunun karşısındaki en güçlü duygu nedir?  Umut ve ümit… Sizce de böyle midir?

Pamukoğlu: Elbette umut olmadan hiçbir şey olmaz. Bütün dinlerde aynı şeyi söylemiyor mu? Cennet ve cehennem yok mu? Cennet umuttur,  cehennem de korkudur. Korkunun korktuğu tek şey cesarettir ama bir şey daha var, onun suyu nereden geliyor? Tabii ki özgürlükten.

H&H:
AKP’nin götürdüğü bu ekonomik sisteme siz nasıl bakıyorsunuz?

Pamukoğlu: Ben İstanbul nüfusunu örnek vermek istiyorum. İstanbul’da 15-16 milyon nüfusun %34’ü ilkokul mezunu. Biz bu insanlara doğru dürüst eğitim veremedik. Parti kavgaları yüzünden bunlar görmezlikten gelindi. Mesela AKP 10 yıllık parti mi? Hayır değil. 40 yıldır varlar. Sadece ad değiştirdiler.


SİLAH ONLARDA OLDUĞU SÜRECE DİZ ÇÖKTÜRECEKLER

H&H: Terör hakkındaki düşüncelerinizi biraz daha açar mısınız?

Pamukoğlu:
Bu iş kökü saçağıyla halledilmeli. Kesin çözüm; Şart yok! İmrali yok! Kandil yok! AB, İsrail, Barzani vs.

Bir ulusa boyun eğdirerek veya onun onurunu rencide ederek, bir devleti zayıf gösterecek veya haysiyetini çizecek bir şey yapılamaz. Gelecekler, silahlarını teslim edecekler. Aksi halde, silah onlarda olduğu sürece size diz çöktürecekler.

KENDİ TOPRAĞINI KORUYAMAYAN ÜLKE

H&H: Sizce İran ile karşı karşıya gelebilir miyiz ?

Pamukoğlu: Evet geliriz. Mesela bu patriotlar! Kendi toprağını koruyamayan bir ülke hangi savaştan bahsediyor? Nereyi koruyorlar? Halkında artık buna gözünü açması lazım. Kabak karpuza şükredilmez.

PARA HIRSIZDA, SİLAH SOKAKTTA, YÖNETİM CAHİLDE

H&H: Sizce ortaçağı mı yaşıyoruz?

Pamukoğlu: Din, milliyetçilik ve Atatükçülük kullanılarak sahte siyasetçilik yapılıyor. Hergün insanlar ölüyor ve bu engellenemiyor. Tam bir sosyal yozlaşma var. Hz. Ebubekir’in bir sözü var “Para hırsızda, silah sokakta, yönetim cahilde olursa orda düzen bozulur.” Partinin hali ortada. Başındakiler belli. Neyi ne kadar saklayacaksınız? Kaçarak özgür olunmaz. Hayat karar ve eylemdir, geri kalanını çöpe atın gitsin.

H&H: Son olarak yeni kitabınızın içeriğiyle ilgili bize bilgi verir misiniz?

Pamukoğlu: Yeni  kitabım roman ve adı Akşam Olmadan Günü Övme. Şimdilik bu kadar bilgi verebilirim.