Pamir’in ölümündeki soru işaretleri!

Pamir’in ölümündeki soru işaretleri!
6 Nisan 2014 09:35

3.5 yaşındaki Pamir’in, 28 saat sonra komşu villanın havuzunda cansız bedeni bulundu. Cevap bekleyen birçok soru var.

 

Pamir’in bahçede son kez görüldüğü 09:43’ten, babasının aramaya çıktığı 10:06’ya kadar ne olduğu soru işaretleriyle dolu

 

KEDİYİ Mİ İZLEDİ?

 

Pamir, önceki gün ailesi uyurken sokağa çıktı. Bir komşuları yolda onu gördü. Eve geri götürdü. Zili çaldı, kapı açılmadı. Çünkü zil arızalıydı. Pamir’i bahçeye bıraktı, kapıyı kilitledi. Vatan’ın haberine göre Pamir, villadaki güvenlik kamerasına son kez 09:43’te bir kediyi kovalarken takıldı.

 

DUVARI NASIL AŞTI?

 

Gazetevatan’da yer alan bilgilere göre 10:06’da babası Serdar Dikdik bahçede Pamir’i aradı, bulamadı. Acı haber 28 saat sonra geldi. Pamir’in cesedi komşu villanın havuzundan çıktı. Pamir’in 2.5 metrelik duvarı nasıl aştığı bilinmiyor. AKUT’a göre tel örgüde iki ayrı yerde zorlama var.

 

HAVUZA ATILDI MI?

 

6 km. alan tarayan ekipler, neden havuza bakmadı. Bakımsız havuzun rengi koyu yeşildi, dibi görünmüyordu. Vali Mutlu, havuzun farklı araçlarla arandığını açıkladı. Aramayı yapan Raif Tunç Elmas ‘Biz o havuzu aradık, Pamir yoktu’ dedi. Savcılık soruşturma başlattı.

 

Önceki gün İstanbul Zekeriyaköy’deki evlerinden ailesi uyurken çıkıp sırra kadem basan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik için tüm İstanbul seferber olmuştu. Maalesef küçük çocuk saatler süren aramaların sonunda yan komşunun havuzunda ölü bulundu… Pamir güvenlik kameralarında bir kedinin peşinden koşarken görüldü.

 

3.5 yaşındaki Pamir Dikdik, önceki sabah ailesi uyurken evlerinden kilitli kapıyı açtı ve bahçeye çıktı. Daha sonra açık bırakılan bahçe kapısından geçerek yola çıktı. Bu sırada bir komşuları onu sokakta gördü ve bahçelerine geri bıraktı. Ailesine bilgi vermek için zili çaldı, ama kimse kapıyı açmayınca evden uzaklaştı. Ve bu andan itibaren kimse onu görmedi. Tüm İstanbul ayaklandı, ama onu bulamadı. Saatler dün 14:43’ü gösterdiğinde ise kötü haber geldi. Arama-kurtarma ekipleri cansız bedenine komşusunun havuzunda ulaştı.

 

İŞTE SAAT SAAT PAMİR’İN HÜZÜNLÜ HİKAYESİ

 

KOMŞU GÖRDÜ EVE GETİRDİ

 

4 Nisan Cuma

 

09.20: Pamir, annesi ve babası uyurken evlerinin kilitli kapısını açarak bahçeye çıktı. Daha sonra evin güvenlik kamerası Pamir’i açık olan bahçe kapısından dışarı çıkarken görüntüledi.

 

ZİL BOZUKTU EVDEKİLER DUYMADI

 

09.23: Güvenlik kamerası Pamir’i görüntüledi. Bu görüntülere sokakta Pamir’i bulan komşuları 3.5 yaşındaki çocuğu tekrar bahçeye bıraktı. Daha sonra ise aileyi bilgilendirmek için zili çaldı. Ancak kimse dışarı çıkmadı. (VATAN’ın notu: Pamir’in babası Serdar Dikdik zilin arızalı olduğunu ve çalışmadığını açıkladı.)

 

KEDİNİN PEŞİNDE GÖRÜLDÜ

 

09.43: Kamera görüntülerinde küçük Pamir son kez bir kedinin peşinden giderken görüldü.

 

10.06: Yine kamera görüntülerinde baba Serdar Dikdik’in dışarı çıktığı görüldü ve çocuğunu aramaya başladı.

 

ARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 

10.40: Dikdik ailesi tarafından emniyet birimlerine kayıp olayı bildirildi

 

10.55: Jandarma ekipleri olay yerine ulaştı ve aramalara başladı.

 

12.00: İtfaiye ve belediye ekipleri de arama çalışmalarına katıldı.

 

16.00: Evin üst sokağında kuyunun suyu, Pamir’in buraya düşme ihtimaline karşı boşaltılmaya başladı.

 

AKUT BÖLGEYE GELDİ

 

16.30: Başta AKUT olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu arama çalışmalarına katıldı.

 

17.00: Sosyal medyada konu yayılmaya başladı.

 

GÖNÜLLÜLER ÇALIŞMAYA BAŞLADI

 

18.00: Gönüllüler bölgeye gelerek çalışmalara katıldı.

 

21.00: Çevrelerdeki havuzlarda aramalar yapıldı. Dalgıçlar girdi.

 

24.00: Aramalar kesintisiz devam etti. Aramalara, 2 komando taburu ve sualtı arama ekibinden oluşan 350 jandarma ile 200 kişilik 20 sivil arama ekibi katıldı.

 

KRİZ YÖNETİMİ TOPLANTISI YAPILDI

 

5 NİSAN CUMARTESİ

 

07.20: Avrupa Yakası’ndan Sorumlu Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Nebioğlu tarafından kriz yönetimi toplantısı yapıldı. Daha çok patika aramasına karar verildi. Toplantının ardından da bölgeye sevk edilen 2 komando taburu ve sualtı arama ekibinden oluşan 350 jandarma, 200 kişilik 20 sivil arama ekibi ormanlık alana dağılarak arama çalışmalarını sürdürdü.

 

08.30: Olay yerine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç geldi.

 

09.23: Pamir’in kaybolmasının üzerinden 24 saat geçti.

 

10.00: Arama yapılan alandan eğitimli özel köpekler geldi.

 

10.15: Köpeklerle yakın mesafelerde tekrar aramalara başlandı.

 

11.00: Pamir için dün arama yapılan kuyunun suyu boşaltıldı. Küçük çocuğun kuyuya düşmüş olma ihtimali tekrar değerlendirildi.

 

CASPER GİBİ ORTALIKTA DOLAŞIYOR

 

11.15: Baba Serdar Dikdik basına açıklama yaptı: “Pamir akşam 19.00 gibi uyur. Şimdi gündüz. Ayaklandı. Kesin buralarda dolaşacak. Zekeriyaköylüler bu çocuk kesin bir bahçeye girdi. Evi kapalı olanlar varsa bir içeri seslenin. Hareketli çocuk sese gelir. Emlakçılar boş evleri bir kontrol edin. Casper hayalet gibi dolaşıyor. Kesin buralardan çıkacak”.

 

11.25: Pamir’i bulmak için paramotorcu Ufuk Bulut havadan arama yaptı.

 

13.57: İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter’dan Pamir’i arama çalışmalarının devam ettiğini duyurdu: “Küçük Pamir’i şu ana kadar 6 km. çaplı bir alanda adım adım uzman ekiplerimizle aradık. Kayıp çocuğumuza ulaşamadık, buluncaya kadar arayacağız”.

 

YAN HAVUZ TEKRAR ARANSIN

 

14.35: Komşulardan biri, evin hemen yanındaki havuzda detaylı arama yapılmadığını, tekrar bakılması gerektiğini söyleyince dalgıçlar havuza yönlendirildi.

 

PAMİR’DEN ACI HABER GELDİ

 

14.44: Pamir’den kötü haber geldi. Dalgıçlar küçük çocuğun cesediyle karşılaştı.

 

14.53: Vali Hüseyin Avni Mutlu, kötü haberi Twitter’dan paylaştı: “Sevgili Pamir’i maalesef bir evin havuzunda ölü olarak bulduk. Acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hiçbir aileye evlat acısı yaşatmasın.”

 

BİR BABANIN EN ACI ANI

 

‘NE YAPTIM OĞLUM?’

 

Pamir’in cansız bedenine ulaştıktan sonra baba Serdar Dikdik’in ağzından ilk çıkan sözler “Ben aşkıma ne söyleyeceğim, ne yaptın oğlum?’ oldu. Baba Serdar Dikdik daha sonra ise olayla ilgili açıklamalar yaptı. Önce bahçe içindeki evi tercih etmelerinin nedenini, çocuğunun daha rahat oynaması olarak anlatırken, gözyaşları içinde şunları söyledi:

 

SOSYAL MEDYA PAMİR’İ TARTIŞTI

 

‘TEL ÖRGÜYLE ÇEVİRDİM’

 

“Çok hareketli bir çocuktu bu yüzden bahçe duvarının üzerini tel örgüyle kapattırdım, dışarıya kaçmasın rahat etsin istedim. Evin etrafını demir kapılarla korkuluklarla kapattırdım, pencerelere korkuluk yaptırdım. Nasıl çıktı, nasıl geçti o tarafa bilmiyorum” dedi.

 

O HAVUZ KALASLARLA ARANMIŞ

 

Pamir’in kaybolmasının üzerinden yaklaşık 30 saat sonra komşunun havuzunda bulunması da eleştiri konusu oldu. Arama çalışmalarına gönüllü olarak katılan Mehtap Özer de, “Buraya intikal ettiğimizde özellikle etraftaki bütün havuzların aranması ve boşaltılmasını istedik. Profesyonel arama kurtarma ekiplerinin çok büyük hatası var. Çocuk daha 3.5 yaşında evin etrafından ne kadar uzaklaşabilir ki?” diye konuştu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada havuzun ikinci kez arandığını ifade etti: “Rahmetli Pamir’in bulunduğu havuzun içi, dibi dün farklı araçlarla aranmış, bugünkü 2’nci kontrolde dalgıçlar yavrumuzu havuz dibinde bulmuştur”.

 

AKUT: BİZ ORMANI ARADIK

 

AKUT Genel Sekreteri Saydun Gökşin, havuzda daha önce arama yapılıp yapılmadığı ile ilgili de şu bilgileri aktardı: “AKUT olarak bizim bir aramamız olmadı. Baba bize küçük çocuğun dışarıya çıktığını söyledi, bu nedenle biz aramalarımızı canlı olarak bulmayı beklediğimiz yerlere kaydırdık. Arabaları çok sevdiğini söyledikleri için bütün arabalara bile baktık. Havuza düştüğünde çocuğun canlı kalma şansı sadece 2.5-3 dakika. Bizim amacımız ise canlı bulmaktı bu nedenle canlı araması yaptık”.