Öztürk Yılmaz’dan Kılıçdaroğlu’na: Tarih seni yargılayacak!

Öztürk Yılmaz’dan Kılıçdaroğlu’na: Tarih seni yargılayacak!
9 Kasım 2018 13:21

CHP Ardahan millvetvekili Öztürk Yılmaz, Türkçe ezan söylemleri gerekçesiyle dün disipline sevk edilmişti. Yılmaz bugün TBMM’de düzenlendiği basın toplantısında süreci değerlendirdi ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na çok sert sözlerle yüklendi. Diplomat kökenli Yılmaz, Kılıçdaroğlu’na “Sana partide rakip olduğum için arkamda duramadın beni trollere teslim ettin. Tarih seni yargılayacak.” diye seslendi.

 

 

Katıldığı bir canlı yayın programında “Ezan Türkçe okunsun ben anlayım. Kur’an okunsun. Benim dilim her tarafta konuşulsun” diyen ve bu sözlerinin ardından tartışma konusu olduğu için partisi tarafından disipline sevk edilen CHP Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz zehir zemberek açıklamalarda bulundu,

“Bu disiplin soruşturması yanlıştır, hukuksuzdur kınıyorum. Bu CHP’de farklı bir yerde olduğumuzun göstergesidir.” diyen Yılmaz, lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da çok sert sözlerle yüklendi.

Yılmaz “Arkamda duramadın trollere teslim ettin. İstiyorsun ki çekip gideyim. Sen yönetemiyorsun ben de bir hazırlık içindeyim biliyorsun. Genel başkanlık olarak bir hazırlığımın olduğunu biliyorsun. Sen beni rakip olarak görüyorsun. Parti içindeki yükselişimden rahatsızsın. Tarih seni yargılayacak.” diye konuştu.

 

BÜYÜKELÇİLİKTEN İSTİFA EDİP CHP’YE KATILMIŞTI

 

11 Haziran 2014 tarihinde IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu’na yapılan baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonulan Öztürk Yılmaz, 20 Eylül 2014 tarihinde 43 personeli ile birlikte serbest bırakılmıştı.
2 Temmuz 2015 tarihinde Büyükelçiler Kararnamesi ile Türkiye’nin Tacikistan Büyükelçisi olarak atanan Yılmaz, 3 Eylül 2015 tarihinde bu görevinden istifa ederek CHP’ye katımıştı.

26. dönem TBMM seçimlerinde CHP’den Ardahan milletvekili olarak seçilen Öztürk Yılmaz, 24 Ocak 2016’da CHP Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.
Daha sonra bu koltuğunu kaybeden Yılmaz, 24 Haziran 2018 seçimlerinde yeniden Ardahan milletvekili olarak Meclis’e girmişti.