Öztürk Yılmaz için kritik gün

Öztürk Yılmaz için kritik gün
20 Kasım 2018 09:23

CHP yönetiminin “Türkçe ezan” açıklamaları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözleri nedeniyle iki kez “kesin ihraç” talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz hakkındaki nihai karar bugün verilecek.

 

 

Şevket Yaman / Milliyet

 

Yılmaz, CHP Grup Yönetim Kurulu tarafından, bir televizyon programında yaptığı “Türkçe ezan” açıklamaları nedeniyle “kesin çıkarma cezası” Grup Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Bu karar üzerine basın toplantısı düzenleyerek Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulunan Yılmaz’ın bu ifadeleri nedeniyle ikinci kez “kesin çıkarma cezası” ile Grup Disiplin Kurulu’na sevkine karar verilmişti. Yılmaz’ın yazılı savunma yapması için tanınan süre dün itibarıyla sona erdi. Yılmaz, dün akşam saatlerinde yazılı savunmasını disiplin kuruluna iletti. Yılmaz’ın ayrıca sözlü bir savunma yapmayacağı belirtildi.

 

Nihai karar bugün

 

Grup Disiplin Kurulu’nun Yılmaz hakkındaki nihai kararını vermek üzere bugün 10.00’da toplanacağı bildirildi. Toplantının sonunda, Yılmaz’ın gruptan ihraç edilip edilmeyeceğinin oylanacağı öğrenildi. Oylama sonucunda, Yılmaz’ın gruptan çıkarılması yönünde karar verilmesi bekleniyor. Grup Disiplin Kurulu’nun vereceği ihraç kararı, Yılmaz’ın parti üyeliği için de geçerli olacak. Siyasi Partiler Kanunu’na göre Yılmaz’ın CHP Grubu’ndan ihraç edilmesi halinde, parti üyeliği de düşmüş olacak. Grup Disiplin Kurulu’nun, yine “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilen Elazığ Milletvekili Gürsel Erol hakkındaki kararını da bugünkü toplantısında vermesi bekleniyor.

 

‘Mücadele edeceğim’

 

Yılmaz, disiplin sürecine ilişkin olarak Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Yazılı savunmam, bir savunmadan ziyade, usulsüzlüklerden hesap sorma mahiyetindedir. Benim açıklamalarımın, hiçbir surette disiplin konusu yapılacak durumu yoktur. Eğer ihraç kararı çıkarsa bu hukuksuzlukla mücadele edeceğim. Siyasi ve hukuki mücadelem devam edecek. Bu süreç gerçekten vicdanları yaralayan bir süreçtir” dedi.

 

http://www.milliyet.com.tr/ozturk-yilmaz-icin-kritik-gun-siyaset-2780839/