Öztrak’tan cami provakasyonu açıklaması: Bu olay ilk değil

Öztrak’tan cami provakasyonu açıklaması: Bu olay ilk değil
22 Mayıs 2020 12:48

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısı düzenledi.

 

 

Öztrak’ın konuşmasından satır başları;

 

 

CHP’ye hakaret etmekten başka bir şey düşünmüyorlar. Eren Yıldırım’ın Vefa Destek Grupları’na saldırdığını söylüyor, hedef gösteriyor. Gencecik bir insanı talimatla hukuksuz bir şekilde tutuklattırıyor. Milletimiz kutuplaştırılmak isteniyor. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Kaymakamın koruması olduğu söylenen şahıs bunlar nereye gidiyor diye soran gençlik kolu başkanımıza silah çekmiş, tehdit etmiş. Bu memlekette soru soran halka kaymakam korumaları silah çekecekse vay bu memleketin haline… Bu görüntülerden sonra yalanlarıyla ortalığı karıştıranların milletimizden özür dilemesi gerekiyor, Eren’e bir özür borçları var.

 

CAMİ PROVOKASYONU
Bu olay ilk değildir, daha önce Ağrı’da cami minarelerinden sarayın seçim müziği dombra çalınmıştı. O zaman bu bakanlar, bu meclis başkanı neredeydi? Biz bu olayları hep kınadık, bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bunlar ülkemizi karıştırmaya yönelik ahmakça provokasyonlardır. Kabataş yalanı üzerinden milleti kışkırtmaya çalışanları bu millet unutmamıştır.

 

EKONOMİ

 
Damat bakan işin ciddiyetinin farkında değil. Sarayın harikalar dünyasından memleketin nasıl göründüğünü anlatıyor. Palavra ustası Erzurumlu Teyo Pehlivan bile bu damadın önünde ceketini ilikleyecek hale geldi. Bunlar milletimizi alacakları dövize bağlanmış, İngiliz mahkemelerinin korumasına emanet edilmiş bir avuç yandaş müteahhitten ibaret sanıyor.

Tam bir toplumsal travma yaşıyoruz. 18 yıllık iktidar sonunda insanlar sokak sokak dolaşıp tabaklarda kalan artık yemekleri toplamaya başladıysa buna sebep olan hükümet de bavullarını toplamaya başlamalıdır.

Madem sarayın damadı millete verdiğimiz destek 600 milyar lirayı aştı diyor, o zaman senin ve ailenin hakkı olan 25 bin 428 liranın peşini bırakmayacaksın. Derhal alacak davası açacaksın. Geçilmeyen köprü, yatılmayan hastane yatağı için yandaşlara milyarlarca doları ödüyorlar, o zaman senin ve ailenin hakkı olan bu parayı da çatır çatır ödeyecekler.

 

BDDK’DAN BANKALARA İŞLEM YASAĞI

 
5 maskeyi bile milletimize bedava dağıtamadılar. Operasyon çekmekle itham ettikleri başkentlerden para bulmak için fır dönüyorlar. Padişah yasağı 3 gün sürermiş, bunların işleri de böyle yürüyor. 3 gün geçmeden işlem yasağı koydukları bankalardan yasağı kaldırdılar. Ama ne oldu? Bu bankalardan bazıları artık size güven olmaz dedi ve TL ile işlem yapmamaya karar aldı.

 

KATARLA SWAP ANLAŞMASI

 
Kağıt üstünde dolar, ama kasadaki Katar riyali. Yani doğan görünümlü şahin. Aslında şahin bile değil serçe. Katar ile 15 milyar dolarlık ticaret yapıyor muyuz? Hayır. Ticaret işin bahanesi. Riyalleri, Merkez Bankası bilançosunu makyajlamak için kullanıyoruz. Yani yine pansuman tedavisi.