Öztrak: Hatayı ‘şahsım hükümeti’nin başı Erdoğan yapıyor, özür dilemek bakanlarına düşüyor

Öztrak: Hatayı ‘şahsım hükümeti’nin başı Erdoğan yapıyor, özür dilemek bakanlarına düşüyor
1 Mart 2021 17:35

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un özrüne ilişkin; “Tek adam vesayet rejiminin alameti farikasının ne olduğunu söylemiştim. Hatayı şahsım hükümetinin başı Erdoğan yapıyor, özür dilemek bakanlarına düşüyor. Erdoğan şahsım hükümetinin başının kibri o kadar büyük ki o milletten özür dilemiyor. O ancak Allah beni affetsin diyor.” dedi.

 

 

Öztrak, Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın CHP’den istifasıyla ilgili, “İstifasını açıkladı. İstifa, tek taraflı müessese. Kendi istifa mektubunda ne varsa, biz de onu biliyoruz” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın yaptığı açıklamalar şöyle:
Merkez Yönetim Kurulu toplantımız devam ediyor. Bugün gündemimizde; bu sabah açıklanan milli gelir rakamları ve ekonomik kriz, yönetilmeyen salgın, derinleşen devlet krizi ve giderek ağırlaşan toplumsal buhran vardı.

Bugün, Bosna-Hersek’in Bağımsızlık günü… Bosna-Hersek, Bağımsızlığı için büyük bedeller ödemiş bir ülkedir. Bu vesileyle Bosna-Hersek’in bağımsızlık gününü kutluyor, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı, “Bilge Kral” Aliya İzzetbegoviç’i ve iç savaşta kaybettiğimiz tüm Boşnak kardeşlerimizi bir kere daha rahmetle, saygıyla anıyoruz.

Bugün yine 1 Mart tezkeresinin yıl dönümü… Bundan 18 yıl önce, ABD’nin Türkiye üzerinden Irak’a müdahalesi millet iradesinin tecelligâhı TBMM’de, CHP milletvekilleri başta olmak üzere, ret oyu veren milletvekillerinin oylarıyla engellendi.