Öztrak: Ekrem Bey’in mazbatasını gasp edenler şimdi ‘bizim oyumuz çalındı’ diyor

Öztrak: Ekrem Bey’in mazbatasını gasp edenler şimdi ‘bizim oyumuz çalındı’ diyor
12 Mayıs 2019 21:41

AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın seçimlerin yenilenmesine dair söylediği ‘seçim iptal edildi çünkü çaldılar’ şeklindeki sözlerine CHP’li Faik Öztrak tepki gösterdi.

 

 

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Öyle anlaşılıyor ki bu seçim sürecinde kendilerini ‘mağdur’ gibi göstermek için her şeyi yapacaklar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Bey’in mazbatasını gasp edenler şimdi ‘bizim oyumuz çalındı’ diyorlar” dedi. YSK’nın kararında çalınma ifadesinin geçmediğini belirten Öztrak, “Orada söylenen şey, sandık kurullarının oluşumunda neticeyi müessir olacabilecek hatalardan bahsediyor. Sandık kurullarında hata var ise bunun tutanakla belirtilmesi lazım. Sandıkların başında bütün siyasi partilerin üyeleri var. Böyle de bir şey yok ortada. Buna rağmen şuanda YSK’nın kararlarına yansımamış bu olayı tekrarlamaya devam ediyorlar” diye konuştu.

 

 

Yıldırım’ın açıklamalarına dikkat çeken Öztrak, “Öyle gözüküyor ki uzun gerekçeli kararda ne yazılacağı bir yerlerde belirlenmiş. Binali Bey, bu 45 günlük süreçte ciddi itibar kaybına uğrama riskiyle karşı karşıya” ifadelerini kullandı.