Özgür Özel ve Faik Öztrak basın toplantılarında ‘siyaseten pişti’ oldular!

Özgür Özel ve Faik Öztrak basın toplantılarında ‘siyaseten pişti’ oldular!
5 Aralık 2019 10:17

Önce CHP meclis grup başkanvekili Özgür Özel, mecliste saat 13.30’da basın toplantısı düzenledi, yarım saat sonra da Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Faik Öztrak parti genel merkezinde 14.00’de basın toplantısı yaptı.

 

 

Orhan Uğuroğlu/Yeniçağ

Konu da bakış açısı da aynı idi.

AKP sözcüsü Ömer Çelik’in Şehir Üniversitesine kayyum üniversite atanacağına dair basın açıklamasıydı.

Özel de Öztrak da AKP’yi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AKP sözcüsü Ömer Çelik’i çok sert şekilde eleştirdiler.

Özgür Özel ve Faik Öztrak basın toplantılarında “siyaseten pişti” oldular ki ben ortak eleştirilerini başlıklar halinde özetleyeyim:

- Şehir üniversitesine kayyum üniversite atanmasına AKP’nin merkez karar yönetim kurulu (MYK) nasıl karar verir?

- Türkiye’yi, Cumhurbaşkanlığı kabinesi mi AKP genel merkezi mi yönetiyor.

- Anayasa çiğnenmiştir.

- AK Parti’nin MYK’sı şunları tespit etmiş: Partinin önceki başbakanlarından birinin bu üniversiteye arazi hibe etmesi usulsüzdür. Onun için bu arazinin bu üniversiteden geri alınması da doğrudur.

- Arazi geri alınınca da bir kamu bankasının bu üniversiteye vermiş olduğu kredi teminatsız kalmıştır. Bu üniversitenin bankaya olan borcunu temin etmek için bu üniversiteye hami bir başka üniversiteye devredeceklermiş.

- AK Parti MYK’sı Milli Eğitim Bakanlığı mıdır? YÖK Başkanlığı mıdır? Ya da Halk Bankası Genel Müdürlüğü müdür?

- Sayın Çelik, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü müdür, AK Parti sözcüsü müdür?

Aynı konuda CHP’nin iki önemli isminin yarım saat ara ile basın toplantısı yapması, “CHP’de 2. Adam yarışı mı var?” sorusunu akıllara getirdi.

CHP sözcüsü Faik Öztrak, “CHP’nin şehir üniversitesine yaptığı siyasi baskıyı ne kadar önemsediğinin görüntüsü oldu bu tablo. CHP’de ikinci adam yarışı yoktur. CHP grup başkanvekilleri mecliste gelişen olayları elbette anında değerlendirirler. Ancak yarım saat ara ile olması da uygun olmamış” dedi…