Özgür Özel, Kaftancıoğlu’nun ‘soykırım’ tweetlerini böyle savundu!

Özgür Özel, Kaftancıoğlu’nun ‘soykırım’ tweetlerini böyle savundu!
15 Ocak 2018 15:35

Canan Kaftancıoğlu’nu savunan Özgür Özel ve Bülent Tezcan, paylaşımların eski olduğunu belirttiler.

 

 

 

Daha önce “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını eleştirerek tepki çeken Canan Kaftancıoğlu’nun CHP İstanbul İl Başkanı seçilmesiyle başka skandal açıklamaları da gün yüzüne çıktı. Kaftancıoğlu, HDP sevgisinden, sözde Ermeni soykırımı savunuculuğuna, 15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişiminden Deniz Baykal’a yönelik kaset kumpasına kadar attığı tweet’ler sosyal medyada çok tartışıldı ve başta CHP’liler çok sert tepki gösterdi.

 

 

Skandal tweet’lerin basında yer almasının ardından soruşturma başlatılan Canan Kaftancıoğlu’na CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Sözcüsü Bülent Tezcan sahip çıktı. Özel, paylaşımların bir kısmının “trollere” ait olduğunu iddia ederek Canan Kaftancıoğlu’nun önümüzdeki günlerde açıklama yapacağını söyledi.

 

 

Özel, “Canan Hanım hakkında trollerin paylaştığı tweetlerin ne kadarı kendisine aittir ne kadarı özel imalattır, onları Canan Hanım önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacak. 5-6 yıl öncesine dayanan birtakım eleştiriler var. Burada ‘5-6 yıl önce Erdoğan ne diyordu?’ dersek, ‘Belli süreçlerde kim neler diyordu?’ dersek, Bahçeli ile Erdoğan’ı kavga ettiririz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

“Referandum ruhunu yakalayan bir il başkanının İstanbul’da seçildiğini” savunan Özel, “Bu konuda ortaya çıkan büyük umut dalgasının sarayın dizlerini titrettiğini” iddia etti.

 

 

TEZCAN: ESKİ DEFTERLERİ AÇTIRMAYN

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığınca bir otelde düzenlenen “OHAL’de Yeter” Forumu’nun çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

 

Tezcan, Kaftancıoğlu’na soruşturma açılmasının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

 

 

“Bizim bu saldırılara karşı herhangi bir biçimde geri adım atmamız, çekinmemiz, tereddüt etmemiz gibi bir durum söz konusu değildir. İstanbul il başkanımız da direnecek biz de direneceğiz. Bu tip saldırılar bizi korkutmayacak. Bu bir telaşın işaretidir. İstanbul’u alacağımız görüyorlar, biliyorlar. CHP’deki o büyük coşkuyu görüyorlar. CHP’nin iktidar olacağının telaşı, iktidar çevrelerini sarmış. İktidardan düşmekten korkanlar, bu tip saldırılarla partiyi, partinin il başkanlarını, örgüt kadrosunu etkisizleştirmeye çalışıyorlar ama bu isteklerinde başarılı olamayacaklar.”

 

 

SAVCIYA TEPKİ: BUGÜNE KADAR AKLI NEREDEYMİŞ

 

 

“Kaftancıoğlu’nun geçmişte Twitter’dan yaptığı paylaşımlarının” hatırlatılması üzerine de Tezcan, “Savcıya soruyorum, bugüne kadar aklı neredeymiş? CHP’nin tutumu, düşünceleri bellidir. Programında, partinin yazılı belgelerinde konulara nasıl yaklaştığı bellidir. 6-7 sene önce atılan Tweetleri arayıp bularak, bakarak onların da yarısını kesip yarısını kullanarak, siyasetçilerin üzerine yürümek, soruşturma açmak adeti yerleşmeye başladı savcılıklarda.” dedi.