Özgün Bir Etiket Tasarlamanın Yolları

Özgün Bir Etiket Tasarlamanın Yolları
9 Ocak 2020 17:29

Kendi markanızı oluşturma aşamasındaysanız, en keyifli ve önemli aşamalardan biri şüphesiz özgün bir tasarım yaratma sürecidir. Farklı ve alışılmışın dışında tasarımlar her zaman ilgi çekicidir.

 

Markanın müşteriyle ilk buluştuğu yer logo ve etiketlerdir. Eğer markanın çizgisi doğru bir şekilde kullanıcıya ulaşırsa, ürünlerin yarattığı etki de artar. Bu süreçte Canva’yı kullanarak, yüzlerce seçenek ve görselden yararlanabilir, size en uygun tasarımı yaratabilirsiniz. Bunun için size vereceğimiz ipuçları ile etkili bir tasarım yaratmanız mümkün. Peki markanızı en doğru şekilde temsil edecek etiketi yaratma sürecinde nelere dikkat etmeniz gerekir?

1.  Net Olmalı

Markanızın hitap ettiği kesimi iyi çözümlemeniz gerekir. İhtiyaçlarını ve beklentilerini

anlamanız, doğru etiketi yaratmanız açısından oldukça önemlidir. Sunduğunuz hizmet, veya ürünü göz önüne alarak, ilk bakışta bunu karşınızdakine net bir şekilde aktarak bir tasarım sunmalısınız. Unutmayın etiket ilk bakışta kullanıcıyı cezbetmeli ve ürünü detaylı incelemeye yönlendirmelidir.

2.  Renkler

Etiketinizin beklenen etkiyi yaratabilmesi için, sunduğunuz hizmet veya ürüne paralel        olan bir renk seçimi yapılmalıdır. Renklerin gücü ve algıya etkisi defalarca bilimsel olarak kanıtlanmış olduğundan, günümüzde markaların çoğu buna göre etiket ve logo tasarımı yapmaktadır. Örneğin ürününüz vegan ve tamamen doğa dostu bir ürün ise, yeşil rengin saflığını ve doğallığını çağrıştıran etkisinden faydalanmanız tasarımınızı pozitif etkileyecektir. Eğer bir görsel üzerinde beğendiğiniz bir rengin kodunu bulmak istiyorsanız buraya fotoğrafı yükleyerek kodu alabilirsiniz. Böylece istediğiniz her renkte tasarımlar oluşturabilirsiniz.

3.  Şekil ve Desenler

Ürün etiketlerinizde kullanabileceğiniz etkileyici şekil ve desenler, kullanıcıyı cezbeden en önemli unsurdur. Örneğin ürünleriniz yüzme ekipmanları ise dalga şeklini kullanarak denizi çağrıştıran basic ve net bir etiket tasarlamak, doğru bir imaj yaratmanızda önemli bir adım olacaktır. Bu aşamada kritik nokta, bunu en özgün bir şekilde sunmanızdır. Detaylı bir araştırma ile esinlenebileceğiniz bir çok tasarım ve görsele ulaşmanız mümkün! Tek yapmanız gereken işinize en çok yarayacak doneleri bir araya getirerek, sizi en iyi şekilde yansıtacak kendi tasarımınızı bulmaktır.

 

Etiket tasarım sürecinde yukarıdaki en önemli 3 adımdan sonra ise, geliştirmeler yaparak etiketlerinizi olabilecek en iyi haline getirebilirsiniz. Bu aşama sürecinin süresi, tamamen sizin hayal gücünüze ve vizyonunuza bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bilgi birikiminiz ve görsel yaratıcılığınızı ortaya koyarak harikalar yaratabilir, özgün bir çizgi yakalayabilirsiniz.