Özel Üniversite Fiyatları Ne Kadar?

Özel Üniversite Fiyatları Ne Kadar?
18 Aralık 2019 20:01

Üniversite sınavlarına hazırlanan adaylar, önceliklerini sınavdan yana kullanırlar. Ancak sınavda aldıkları puanların açıklanması ile birlikte, artık tercihe sıra gelir ve bu süreç oldukça zordur. Çünkü mesleki olarak doğru bir bölümü seçmek ve branş eğitiminizi de en iyi şekilde almak, başarıya ulaşmanızı sağlar. Kariyer olanakları yüksek olan bölümler, daha fazla tercih edildiği için, taban puanları da daha yüksek olmaktadır. Buna karşın kariyer olanakları yetersiz olan bölümler ise taban puanları daha düşük olmaktadır. Üniversite adayları yapacakları tercihler doğrultusunda, eğitim alacakları için ve geleceklerini de düşünmeleri gerektiğinden dolayı, güzel bir bölüm seçmeleri yararlarına olacaktır. Özel üniversiteler sağladıkları eğitimler sayesinde, son yıllarda ciddi anlamda tercih edilmektedir. Özel üniversite öğrenim ücretleri yüksek olan bölümler olduğu gibi, düşük ücretli bölümler ve üniversitelerde bulunmaktadır. Özel üniversitelerin en önemli faktörü burslu olmalarıdır. Bu sayede başarılı olan ve iyi bir eğitim almak isteyenler için, sağladıkları burs imkânları sayesinde üniversiteye katılmalarına imkân sunarlar.

 

11

İstanbul Özel Üniversiteler

Özel üniversitelere başvurmak isteyenlerin ilk akıllarına gelen fiyatlarıdır. Aileler için de bu durum büyük önem taşıdığı gibi, 2019 yılında bölümler ve üniversitelere göre 20 bin ile 50 bin TL arasında değişen rakamları bulunmaktadır. Burs konusunda en iyi imkânları sağlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi, herkesin eşit haklarda eğitim almaları için, kontenjanlarında burslu öğrencilere ciddi sayıda yer verirler. YÖK Atlas programı üzerinden de üniversiteyi ve bölümlerini inceleyerek, burs alan öğrenci sayısını ve almış oldukları bursları da görebilirsiniz. İstanbul Özel Üniversite konusunda dünyanın sayılı şehirleri arasında yer almaktadır. İyi eğitim almak isteyenler için tercihler arasında bulunduklarından dolayı, şartlarını öğrenerek, ücretli ya da burslu olarak başvuruda bulunabilirsiniz.

2

Uluslararası eğitim kurumlarından akredite alan üniversiteler daha iyi eğitim sunmaktadır. İstanbul Gelişim Üniversitesi en fazla akrediteye sahip üniversiteler arasında yer aldığı için, öğrencilerin uluslararası düzeyde eğitim almalarını sağlıyor. Ayrıca eğitimleri arasında proje çalışmaları da bulunduğu için, eğitim alan öğrenciler takım çalışmasını da en iyi şekilde yapmaktadır. Bu tarz çalışmalar, mezun olduktan sonra iş hayatına atıldığınızda en önemli yardımcınız olacaktır. Doğru karar vermek, olaylara doğru müdahale etmek ve sorunları çözen yaklaşımlarda bulunmak, iş hayatında, işinizi kolaylaştıracak en önemli etkendir.

DGS Burs İmkanları

İstanbul özel üniversite eğitimleri iyi olmanın yanı sıra, ayrıca iyi burslar veren üniversiteler köklü üniversiteler ile yarış halindedir. Kalitelerini eğitimler ile ön plana çıkararak, öğrencilerin tercih ettiği iyi bir üniversite olmak isterler. Dikey geçiş sınavı ile ön lisans eğitimlerini, lisans eğitimine çeviren öğrenciler için DGS burs bulunmaktadır. Her üniversite DGS bursu vermiyor olsa da, veren üniversiteleri bulmak ve burs imkânlarından yararlanarak, lisans eğitiminizi başarıya ulaştırmak mümkün olacaktır.

3

Devlet üniversitesi ya da özel üniversite seçmenin yanı sıra, en önemli tercihin bölümler üzerine olması gerekmektedir. Kendinize uygun iyi bir bölüm seçmeniz gerekeceği için, öncelikle bölümleri incelemelisiniz. Eğer İstanbul’da eğitim almak istiyorsanız, bölümlerin taban puanlarının yüksek olmasından dolayı iyi bir puan almanız gerekmektedir. Özel üniversitelerin taban fiyatları yüksek olduğu için, özellikle burslu başvurmak isteyenler ciddi puanlar almaları gerekmektedir.