Özel okul ücretini ödeyenler ne yapacak? Açıklama geldi

Özel okul ücretini ödeyenler ne yapacak? Açıklama geldi
25 Mart 2020 15:44

Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de her geçen gün etkisini artıran korona virüsü nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilmesinin ardından merak edilen özel ücretlerine ilişkin açıklama geldi.

 

 

Türkiye Özel Okullar Derneği’nden konu hakkında açıklama geldi. Buna göre özel okullar eksik kalan eğitimi, okullar açıldıktan sonra yüz yüze eğitimle verecek.

Bu süre içerisinde öğrencilere yemek ve servis hizmeti de ücreti önceden ödendiği için karşılıksız sağlanacak. Ancak açıklamada okulların açılması yeni eğitim sezonuna sarkarsa ne olacağına ilişkin bir ifade yer almadı.

 

 

YÜZ YÜZE EĞİTİM VERİLECEK

 
Yapılan açıklamada derneklerin bir araya gelerek, 300.000 çalışanı ve 2.5 milyon öğrencisi bulunan kurumlar hakkında, kimsenin mağdur olmaması için bir yol haritası çizildiği belirtildi.

Özel eğitim kurumlarını temsil eden dernekler olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşme yapıldığı belirtilen açıklamada, özel okulların eksik kalan eğitimi okullar açıldıktan sonra yüz yüze eğitimle vermeleri yönünde karar alındığı bilgisi paylaşıldı.

 

YEMEK VE SERVİS HİZMETİ SAĞLANACAK

 
Buna göre özel okullar veliler ile yaptıkları sözleşmelerin gereği olan yüz yüze eğitimi okullar açıldıktan sonra tamamlayacaklar. Bu süre içerisinde öğrencilere yemek ve servis hizmeti de sağlanacak.