Özel hastaneden ahlak dışı SMS şoku

Özel hastaneden ahlak dışı SMS şoku
6 Ekim 2017 10:20

İstanbul’da özel bir hastanenin SMS sisteminden hastalara atılan ahlak dışı mesajlar, hastaları şoka soktu. Olayın hemen ardından sistemin ele geçirildiğini açıklayan hastane yetkilileri ise, gerekli adli sürecin başlatıldığını duyurdu.

 

 

 

İstanbul’un Anadolu yakasında hizmet veren özel bir hastanenin SMS sisteminden atılan küfürlü mesajlar, hastaları şaşkına çevirdi. Çarşamba akşamı saat 21.20 sıralarında atıldığı tespit edilen SMS mesajlarının 18 bin kişiye ulaştığı ve hemen olayın duyulması ile sisteme müdahale edildiği öğrenildi.

 

 

Daha önce hastaneden hizmet alan ve mesajı alan vatandaşlardan biri olan Emin Cömert, “Şaşırmam şöyle oldu. Daha doğrusu aslında çok daha kötü bir durum oldu, eşim gördü. Eşim bana gösterince farklı bir boyuta geldim. Bir baktım ki hastaneden gelmiş. Şaşırdım bir anda. Bu mesajı nasıl oldu da göndermişler. Ve ardından düzeltme mesajı geldi. Ama bu, bu şekilde olmaz. Yetkililerin buna bir şekilde müdahale etmesi lazım. Sonuçta insanın eşi var, çocuğu var. Yani böyle müstehcen, ayıp diyebileceğimiz türde mesaj geliyor. İnsanın çocuğunun böyle bir mesajı gördüğünde sorması durumunda ben cevap veremem. İnsanların bunu güzel bir şekilde artık nasıl yapıyorlarsa güzel bir şekilde yapmaları lazım ki yabancı kimseler ya da bilgisayar hackerları mı diyorlar ne diyorlarsa girip müdahale etmeleri lazım” dedi.

 

 

Bu tür yaşanacak olumsuz gelişmelere karşı tedbir alınması gerektiğini vurgulayan Cömert, “Hastaneyi aramadım. Zaten yanlışlık olduğu belliydi. Artık hastanenin düşmanlarından mı, çalışanlarından mı artık birisi yapmış bunu. O yüzden aramaya gerek duymadım. Daha sonra bize bir özür mesajı geldi, hastanemizle alakası olan bir mesaj değildir şeklinde bir mesaj geldi. Ama tüm kurumların bu tip durumlara karşı tedbir alması gerekir” şeklinde konuştu.

 

 

HASTANE YÖNETİMİ: ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI

 

Olayın hemen ardından harekete geçen özel hastanenin yönetimi ise hastalarına ahlak dışı SMS’leri atan şahıs ya da şahıslarla ilgili çalışma başlattı. Polise konu ile ilgili bilgi veren ve suç duyurusunda bulunan hastane yönetimi, konu ile ilgili bir de açıklama yaptı. Hastanenin Başhekimi Dr. Abidin Özçelik, “Bütün yurttaşlarımızdan, halkımızdan özür dileyerek başlamak istiyorum. Gerçekten tabi bizim bilgimiz olmadan, nasıl olduğunu da bilmediğimiz bir şekilde şuana kadar SMS sisteminden sadece SMS ama diğer hiçbir bilgide kayıp yok, oradan aşağı yukarı 18 bin kişiye dün akşam kısa, terbiyesizce, ağza alınmayacak bir şekilde mesaj gitti. Anında haberimiz oldu. Zaten bana da geldi. Hemen ardından telefonlarımız kilitlendi ve biz hemen sisteme müdahale ettik. Akabinde biz o 18 bin kişiye dönüş yaptık. Özür diledik. Durumu izah ettik. Yapılan bir saldırı sonucu size böyle bir mesaj geldi şeklinde müşterilerimize açıklama mesajı attık” şeklinde konuştu.

 

 

Konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Özçelik, “Durumu da hemen adli mercilere intikal ettirdik. Dün akşam itibari ile polis arkadaşlarımız geldi, sağ olsunlar çok gayret ettiler. SMS atılan ilgili kasayı da teslim ettik. Siber şubeye gidecek ve olaya savcılık el koymuş durumda. Artık bizi sevmeyen birisi midir, bizde çalışan biri midir bunu adaletimiz tespit edecek” ifadelerini kullandı.

 

 

İHA