Özel hastanede öldüren doğum! Şok iddialar…

Özel hastanede öldüren doğum! Şok iddialar…
19 Ağustos 2018 13:10

7 aylık hamile kadın araştırma hastanesinden özel bir tıp merkezine sevk edildi.

 

 

 

 

Sözcü’den Sevgim Begüm YAVUZ’un haberine göre; Özel tıp merkezi de sezaryenle doğumu yapıp durumu kritik olan bebeği ‘Biz de yoğun bakım ünitesi yok’ diye başka bir özel hastaneye gönderdi. Talihsiz bebek son durağında yaşamını yitirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmaya ‘yoğun bakımı ünitesi olmayan’ tıp merkezinin çalışanlarının ifadesi damga vurdu. Özel tıp merkezinin doktoru “Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan bazı hekimler, anlaşmalı olarak çalıştığı bizim tıp merkezinde doğum yaptırıyorlar” dedi.

 

Üçüncü bebeklerine kavuşmak için gün sayan Gulshat Saparova ve Serdar Yalçınkaya çifti, erken doğum ihtimali nedeniyle, doktorlarının önerisiyle doğumu bir araştırma hastanesinde gerçekleştirmeye karar verdi. Hamileliğinin 7. ayında sancısı başlayan ve Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran genç kadın, doğum için özel bir tıp merkezine sevk edildi. Tıp merkezinde yoğun bakım ünitesi olmadığı için başka bir hastaneye götürülen bebek hayatını kaybetti. Aile, hukuk mücadelesine başladı. İşte yürek burkan olayın hikayesi ve ailenin iddiası…
İLK OLARAK KANUNİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE GİTTİLER

 

İstanbul’da yaşayan ve birisi 2 diğeri 5 yaşında iki çocuk sahibi olan Gulshat Saparova (38) ve Serdar Yalçınkaya (40) çifti bir bebek daha bekliyordu. Zor bir hamilelik süreci geçiren genç kadın, erken doğum yapma ihtimali olduğu için doktorunun önerisiyle bir eğitim ve araştırma hastanesinde doğum yapmaya karar verdi. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında, 29 haftalık hamileyken kanaması ve sancıları başlayan genç kadın, Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.

 

HASTANE TIP MERKEZİNE, TIP MERKEZİ BAŞKA HASTANEYE GÖNDERDİ

Ailenin iddiasına göre, 11 Temmuz 2017 tarihinde, kadın doğum servisinde muayene olan genç kadına doğumun başladığı söylendi. Anne, kendisiyle birlikte 2 hamile kadın ile beraber ambulansla Sultangazi’deki özel bir tıp merkezine sevk edildi. 12 Temmuz gecesi ameliyathaneye alınan anne, sezaryen ile bir kız bebek dünyaya getirdi. Aileye, 7 aylık ve 1 kilo 190 gram ağırlığında doğan bebeklerinin akciğerlerinin yeterince gelişmediği belirtilerek, tıp merkezinde bebek yoğun bakım ünitesi olmadığı söylendi. Bebek, doğduktan yaklaşık 1 saat sonra yarı açık kuvözde, yetişkin oksijen maskesi takılarak Bağcılar’daki başka bir özel hastaneye götürüldü.

 

Haberin devamı için tıklayın;

 

Kaynak: Sevgim Begüm YAVUZ/Sözcü