Özdağ’dan Kılıçdaroğlu’na JET cevap!

Özdağ’dan Kılıçdaroğlu’na JET cevap!
8 Ekim 2014 21:40

AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, bugün Salihli ilçesinde düzenlenen ‘Üzüm Mitingi’nde kendisi hakkında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert bir dille eleştirip, “İnşallah adımı ağzına alırken abdestlidir” dedi.

 

Düşük seyreden üzüm fiyatları nedeniyle bugün Salihli Kent Meydanı’nda ‘Üzüm Mitingi’ düzenlendi. Mitingde Salihlili çiftçilere seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ı eleştirip, “Selçuk Özdağ devlet tarafından üzüm üreticisine verilen destek en az 150 kuruş olsun diyor” dedi. CHP liderin bu sözlerine, cevap gecikmedi. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, katıldığı partisinin kadın kollarının Turgutlu’da muhtarlarla düzenlediği toplantıda Kılıçdaroğlu’na çok sert yanıt verdi.

 

Milletvekili Özdağ, “Kılıçdaroğlu’nun bugünkü mitingde benden bahsetmiş. Demiş ki ‘Özdağ, üzüme destek 150 kuruş olacak’ dedi. ‘150 kuruş olacak’ demedim. ‘150 kuruşun altında olmaması için çalışıyoruz’ dedim. Geçen sene biliyorsunuz yaş üzüme 80 kuruş destek verdik. Bu sene de enflasyona oranla bu rakamın 90 kuruş olması lazım. Bakanlarımızla ve başbakanımızla görüştük ve yaş üzüme destek olarak 130 kuruş verdik. Neden böyle bir uygulama yapıyoruz? Çünkü yaş üzüm daha fazla ihraç edilirse kuru üzüm azalsın, arz-talep dengesini doğru sağlayalım ve üzümün fiyatı 3 lira, 3.5 lira olsun. Geçen sene 5 lira oldu ancak geçen sene soğuk ve don vardı ondan fiyat yükseldi. Sayın Kılıçdaroğlu çok çalışsın iktidara gelsin 150 kuruş versin. Bekara karı boşamak kolaydır. Kılıçdaroğlu, inşallah benim adımı ağzına alırken abdestlidir” dedi.

 

“Devlet adamlarına saygımız vardır ama doğruyu konuşmak gerekir” diyen Özdağ şöyle devam etti:

 

“Biz üzümle ilgili yapılması gerekleri zaten yapıyoruz ancak üzüm konusunda içerideki tüketimi arttırmalıyız. 320 bin ton üzüm üretiyoruz. 20 tonunu içerde yiyoruz. Geri kalanını ihraç ediyoruz. İç tüketimi 40-50 bin tona çıkarmalıyız. Uçaktan indiğimde Bülent Arınç ile karşılaştık ve kendisine de dedim, ‘Sayın başkanım iç tüketimi çoğaltalım. Nasıl çoğaltacağız sosyal yardımlaşma fonları ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtıyor bunların içerisinde üzümde yer alsın. Hatta Bülent Arınç, ‘Okullarda çocuklara süt verdiğimiz gibi üzümde verelim. O zaman üretici de tüccarda para kazanır’ dedi.”