Özakça ve Gülmen’in mektubu Adalet Kurultayı’nda okunacak

Özakça ve Gülmen’in mektubu Adalet Kurultayı’nda okunacak
28 Ağustos 2017 20:22

Semih Özakça’nın yakınları Adalet Kurultayı’na giderek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü.

 

 

 

 

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın mektubu, kurultayın son günü kürsüden okunacak. Bugün kurultaya gelen Semih Özakça’nın yakınları Kılıçdaroğlu ile görüştü.

 

 

 

CHP öncülüğünde Çanakkale’de yapılan Adalet Kurultayı üçüncü güne girdi. Aladağ’daki yurt yangınında çocuğunu kaybeden babanın adalet çağrısı yaptığı kurultayda, açlık grevinde kritik bir aşamaya gelen tutuklu öğretmen Semih Özakça’nın yakınları da Kılıçdaroğlu ile görüştü.

 

 

ÖÇAKÇA’NIN ANNESİ NAZAR BONCUĞU TAKMAK İSTEDİ

 

Semih Özakca’nın dedesi, anneannesi ve büyükannesi berberinde köy muhtarı yaklaşık 40 kişi Eskişehir’den Çanakkale’ye geldi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açlık grevi yapan iki eğitimcinin taleplerini dile getirdiği için teşekkür eden aile girişimlerin devam etmesini talep etti. Özakça’nın büyük annesi Kılıçdaroğlu’na nazar boncuğu takmak istedi, ancak o an bulamadığı için takamadı.Kılıçdaroğlu, Gülmen ve Özakça’nın 14 Eylül’de görülecek duruşmalarını bazı CHP milletvekilleri ve PM üyelerinin izleyeceğini söyledi.

 

 

‘ADALET EYLEMLERİ DEVAM ETMELİ’

 

Kurultayda üçüncü gün, ‘Geçimde Adalet’ konulu panelle başladı. CHP Milletvekili Zekeriya Temizel’in yönettiği panele Prof. Korkut Boratav, Nesrin Nas, Abdullatif Şener, Faik Öztrak, İbrahim Halil Sugözü, Mete Gündoğan katıldı.Abdullatif Şener konuşmasında Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı’nın önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Kamu kaynakları iktidar tarafından anayasaya ve kutsal dinimize aykırı olarak yağmalanırsa burada geçimde adaletin olamayacağı bir toplumsal düzen inşa etmiş olunur. Buna karşı çıkmak, soyguna, yolsuzluğa hayır demek, geçimde adalet isteyenlerin en temel mücadelesi olmalıdır. 2019’dan itibaren tek kişi Türkiye’de mutlak suretle hem yargıya hem yasamaya müdahale edip hem de tüm ekonomik kaynakları istediği gibi kullanıp dağıtabilecek. Böyle bir felaket görüntüde geçimde adalet beklentisini zayıflar. Onun için adalet yürüyüş ve kurultayı buna işaret ediyor. Bir numaralı gündem maddesinin adalet olması inancıyla bu eylemler serisi devam etmelidir. Ben inanıyorum ki bu talep dalga dalga yurdumuzun dört bir yanına dağılacaktır.”

 

 

GÜLMEN VE ÖZAKÇA’NIN MEKTUBU OKUNACAK

 

Açlık grevinde bulunan tutuklu Semih Özakça’nın yakınları da Adalet Kurultayı’na katılarak CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüştü.Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın cezaevinden gönderdiği mektup Adalet Kurultayı’nın son gününde kürsüden okunacak.

 

ALADAĞ MAĞDURU KONUŞTU

 

Adalet Kurultayı’nın öğleden sonraki oturumunda “Eğitimde Adalet” konusu masaya yatırıldı. Panel öncesi Aladağ yurt yangınında çocuğunu kaybeden Ahmet Yetim konuştu. Yetim, “3 kapı kilitlenerek yavrularımız cayır cayır yandı. Adaleti unutmayalım, her zaman adalet gerekir. Adalet olmadan hiçbir şey olmaz. Ben bu yavrumu o yurda verdim, bu hayatı kaybettim. Bunun için adalet diyorum ben. Yavrularımıza sahip olalım. Yurda verdik yandı, ‘olmuş’ diyorlar. Ama bunun için bu adalet, bu kanun neyse bunun yanıtı verilsin” dedi.

 

KAMP ALANINDA İÇKİ DENETİMİ

 

Öte yandan kurultayın yapıldığı Kocadere Kamp Alanı’nda içki içildiğinin ortaya çıkması üzerine alandaki güvenlik uygulamaları artırıldı.Özel güvenlik görevlileri ve parti görevlileri akşam konaklama alanlarında devriye gezdi.Diğer taraftan gün boyu da bir araçtan, kurultayda uyulacak 12 kural anonsu yapıldı.

 

Kaynak: Duvar