Oyuncu Yalçın Güzelce’ye veda

Oyuncu Yalçın Güzelce’ye veda
2 Eylül 2015 17:01

Beynindeki tümöre yenik düşerek önceki gün yaşamını yitiren usta oyuncu Yalçın Güzelce’nin cenazesi, Teşvikiye Camii’nde öğleyin kılınan namazdan sonra Topkapı’daki Çamlık Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

 

“Davacı”, “Değirmen”, “Piano Piano Bacaksız” ve “Polizei” gibi birçok sinema filmi ile “Kurtlar Vadisi-Pusu”, “Cennet Mahallesi”, “Hayat Apartmanı” gibi birçok dizi filmde rol alan Yalçın Güzelce’nin cenaze törenine, Kadir İnanır, Tarık Akan, Rutkay Aziz, Mustafa Alabora, Erhan Yazıcıoğlu, Menderes Samancılar, Meral Çetinkaya, Ayten Uncuoğlu, Suna Selen, Berhan Şimşek ve Yalçın Dümer gibi ünlü oyuncular katıldı.

 

Usta oyuncunun eşi Nilgün Güzelce, tabutun başında bir süre bekledikten sonra taziyeleri kabul etti. Daha sonra helallik alınarak cenaze namazı kılındı.

 

SANATÇI DOSTLARI TABUTUNU OMUZLARDA TAŞIDI

 

Cenaze töreninin ardından Güzelce’nin tabutu, cenaze aracına kadar oyuncu dostlarının omuzlarında taşındı. Tabut araca konulurken Nilgün Güzelce tabuta dokunarak gözyaşı döktü.

 

Usta oyuncunun cenazesi Topkapı’daki Çamlık Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

yalcin-guzelce

“IŞIKLAR İÇİNDE UYUSUN”

 

Cenaze töreninden önce basın mensuplarının mikrofon uzattığı usta oyuncunun eşi Nilgün Güzelce, “Işıklar içinde uyusun” dedi.

 

“ÇOK ACILAR ÇEKTİ”

 

Tiyatro yönetmeni ve oyuncu Rutkay Aziz, “Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızı kaybettik. Hem tiyatrocuydu hem dostumuz hem arkadaşımızdı. Çok acılar çekti. Çok üzülüyoruz açıkçası. Deli-doluydu, çok büyük heyecanı olan bir çocuktu. Geçimsiz, sürekli tartışan bir adamdı ama kalbiyle, yüreğiyle de çok güzeldi. Soyadı gibi güzel bir adamdı” diye konuştu.

 

“UMARIM GERİDE KALAN SANATÇILARA SAHİP ÇIKILIR”

 

Tiyatro yönetmeni ve oyuncu Erhan Yazıcıoğlu da, tiyatro ve sinema camiasına başsağlığı dileyerek, “Soyadı gibi güzelce bir adamdı. Güzel adamdı, doğal adamdı. Yani bu piyasada tanıdığım; olduğu gibi görünen, içi dışı bir adamlardan biriydi. Herkes için birtakım şeyler söylenir; ama bunlar gerçekten Yalçın’a yakışan, Yalçın’ı anlatan kelimeler… 80’li yıllardan beri tanıyorum. Almanya’da yaşıyordu. Orada tiyatro, sinema yapıyordu. Ve ‘Almanya Acı Vatan’ filminin dublajını yönetirken tanışmıştık. O günden son güne kadar hep olduğu gibiydi. O yüzden böyle değerleri erken yitirmek gerçekten üzüyor. Bir de o kadar az kaldı ki adam gibi adam, umarım geride kalan sanatçılara sahip çıkılır” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA