Oversıze kazak ile yatak-yorgan kafası

Oversıze kazak ile yatak-yorgan kafası
7 Ocak 2015 11:19

2015’in ilk yazısından tüm Halkınhabercisi okuyucularına sıcacık bir merhaba,

Bundan sonra düzenli olarak her Çarşamba günü deneyimlerim, sizler için seçtiklerim, moda ve yaşama dair bir çok konu ile sizlerle birlikte olacağım.

 

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM

 

2015 ilk günlerini kar ve soğuk ile göstererek hakkını veriyor bu aralar, bende bu soğuk havaları düşünerek sizi sıcak tutacak bir konu seçtim.

 

Bir kaç sezondur oversize stil yani büyük boy modası popülerliğini devam ettiriyor. Çeşit çeşit paltolar, kazaklar, t-shirtleri vb. ürünleri mağazalarda bulmanız mümkün. Peki oversize ürünleri herkes giymeli mi? Bence hayır. Çünkü zaten adı üstünde büyük boy! Görevi, olanı daha büyük daha geniş göstermek…

 

Soğuk kış günlerin de hiç birimiz sabah sıcacık yataklarımızdan kalkmak istemeyiz değil mi? Ama yataktan kalkar kalkmaz üstümüze giyeceğimiz oversize kazaklar ile aslında yatağın ve yorganın sıcaklığını kaybetmeden yatak-yorgan kafası yaşamamız mümkün… (Küçük not: Giyeceğiniz oversize kazağı akşam yatarken evinizin sıcak peteklerinin üzerine koyun, uyandığınızda pijamalarınızı çıkartıp sıcacık kazağı giyerek yatak-yorgan kafasını daha iyi yaşamanız mümkün)

 

ETEK/ELBİSE ve ŞORT İLE KOMBİNLEMEK

 

Oversize kazakları giymenin ilk kuralı görünümü dengelemek için üst ve alt iki parça olarak giydiğiniz kombinin bol olmamasına dikkat etmek. Çünkü o zaman olduğunuzdan daha kilolu görünebilirsiniz ki bunu hiç bir kadın istemez.

 

Maskülen bir stil için kovboy çizmeleri, sneaker veya oxford tarzı ayakkabılar. Feminen bir stil için ise babet, kısa topuklu botlar veya uzun çizmeler tircih edebilirsiniz.

 

Kısa şort ile yapılacak kombinleriniz de ise son derece genç, modern, gündelik ve şık görünmeniz mümkün.

 

 

1 2

 

 UZUN ETEK/ELBİSE İLE KOMBİNLEMEK

 

Uzun etekler kısanın aksine hem feminen hem bohem bir görünüm vermektedir. İstenirse bohem görünümü örgü modeli saçlar, etnik desenler veya aksesuarlar ile pekiştirebilirsiniz. Size küçük bir tüyo, uzun etek kombinlerini orta veya uzun boylu kadınların tercih etmesi daha sağlıklı olacaktır. Eğer minyonsanız ve giymekte ısrarcı iseniz, vücut ölçünüze uygun uzun eteğiniz ile kısa oversize kazağı kombinleyebilirsiniz.

 

3

4

ELBİSE OLARAK KOMBİNLEMEK

 

Eğer cesur tercihler tam bana göre diyorsanız oversize kazakları elbise olarak giyebilir, fötr şapka ve farklı stillerde çantalar ile kombinleyerek gündelik bir tarz oluşturabilirsiniz. Yine aynı kombini topuklu ayakkabılar, deri ceket, şık bir panço ve simli bir makyaj ile parti kızı moduna çevirmeniz mümkün.

 

5 6
TAYT, SKİNNY PANTOLON İLE KOMBİNLEMEK

 

Tayt veya skinny jean/pantolon gibi dar kesimli parçalarla vücudunuzun görüntüsünü dengeleyerek uzun gözükmesini sağlayabilirsiniz. Siyah deri tayt ile seksi, içlerine gömlek giyerek klasik, taytların desen karmaşasının dozunu ayarlamak şartıyla eforsuz şıklığa sahip olabilirsiniz.
7

8

9

 

Hepinize soğuk havaya rağmen gönlünüzün ve stilinizin sıcacık olduğu günler dilerim.

Sevgi ile kalın…

Dolly Karlıyol Tosun

 

www.lapetitedolly.com

 

Görseller pinterest’ten alınmıştır…

 

@lapetitedolly

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!