Oturma eyleminde 100. gün

Oturma eyleminde 100. gün
16 Haziran 2017 17:49

DÜZCE’de, 6 Ocak 2017 tarihinde yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2011 yılından bu yana çalıştığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ndeki görevinden ihraç edilen mimar Alev Şahin, işe dönmek için başlattığı oturma eylemini 100 gündür sürdürüyor.

 

 

 

 
Alev Şahin, ihraç edildikten sonra 30 Ocak’ta kentin en işlek noktalarından Spor Sokak girişinde oturma eylemi başlattı. Şahin, hafta içi hergün 13.00- 18.00 saatleri arasında yaptığı eyleminde 100’üncü güne ulaştı. İşine geri dönmek isteyen mimar Alev Şahin’e, eyleminin 100’üncü gününde arkadaşları ile birlikte tiyatro sanatçısı Mehmet Esatoğlu da destek verdi.

 

 

 

Alev Şahin, OHAL sürecinde birçok kamu emekçisi gibi kendisinin de kamudan haksız, hukuksuz bir şekilde ihraç edildiğini söyleyerek şöyle konuştu:

 

 

“Bizler bu haksızlık, hukuksuzluğa karşı işimizi ekmeğimizi geri istiyoruz talebi ile Ankara’da, İstanbul’da, Malatya’da, Bodrum’da ve Aydın’da çeşitli direnişler başlattık. Direnişlerimiz aylar, mevsimler devirdi. Ancak bizler vazgeçmiyoruz. Bizler hikayemizi şöyle anlatıyoruz; Bir tavşan ve tazı hikayesi vardır. Tazı, tavşanı kovalar. Ancak bir türlü yakalayamaz. Seslenir ona der ki; ‘Senden çok daha güçlü bacaklarım var. Kaslarım senden çok güçlü. Senden hızlı koşuyorum. Ben tazıyım. Bir küçücük tavşanı neden yakalayamıyorum?’ Tavşan durur ve cevap verir; ‘Çünkü sen iki kemik peşinde koşuyorsun. Ben ise yaşamak için koşuyorum.’ İşte bizler, yaşamak için koşanlar, iki kemik peşinde koşanları mutlaka yeneceğiz. Onların bizi yakalaması mümkün değil. İki kemik için koşanların, yaşamak için koşanlara yaklaşması mümkün değil.”

 

 

 

Şahin’in açıklaması ardından tiyatro sanatçısı Mehmet Esatoğlu tek kişilik oyun sergiledi. Gösterinin ardından alanda bulunanlar dağıldı.

 
Kaynak: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)