Oto Ekspertiz Hizmeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Oto Ekspertiz Hizmeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli
13 Temmuz 2019 14:59

Ne yazık ki günümüzde dolandırıcılık ve sahtekarlık işleri git gide artmaktadır. Her alanda karşımıza çıkan bazı art niyetli kişiler kaliteli hizmet veriyoruz maksadı ile birçok kişini kandırıp ekonomik açıdan zarar görmelerine neden oluyor. Her sektörde karşılaşabileceğimiz bu durum maalesef oto ekspertiz sektöründe de yaygın bir hale gelmiştir. İkinci el araç satın alırken mağdur olmamak için aracını bakımın ve muayenesi yaptırdığımız firmaların bir kısmı satıcılar ile anlaşmalı olup, aracın kusur ve hasarlarını gizleyip kusursuz ekspertiz raporu çıkartıp alıcıları kandırma yoluna girmektedir. İşte bu nedenle ekspertiz hizmeti seçimlerinizde göz önünde bulundurmanız gereken birtakım esaslar bulunur. Buca oto ekspertiz firmaları arasında tercih yaparken göz önünde bulundurmanız gerekenler aşağıda yer alıyor.

 

 Basit bir Araştırma ile En Güvenli Oto Ekspertiz Firmalarına Ulaşabilirsiniz?

 İkinci el araç satın alacağım ekspertiz raporu almak istiyorum ama hangi firmaya güveneceğim diyorsanız Gaziemir oto ekspertiz firması gibi lider konumda olan firmalar arasından seçim yapmanız gerekiyor. Doğru firmaya ulaşmak için öncelikle bu firmaların başka iş yapmadığını araştırmanız gerekmektedir.  Örneğin; araç alım satımı yapıyor mu buna bakmanız çok önemlidir.  Eğer araç alım satım yapıyorsa elindeki araçları elden çıkarmak adına aracın kusurların mutlaka gizleyecek ve sağlam ekspertiz raporu çıkaracaktır. Bu aşamada firmanın ismini internet üzerinde taratarak, firmadan önceden hizmet alan müşterilerin yorumları ve referanslarını incelmelisiniz. Bunun dışında Google harita puanlarını da incelemeyi unutmayın. Daha önceden oto ekspertiz hizmeti alan tanıdıklarınızdan fikir alın firmanın sosyal medya hesapları, sektörde var oluşu  durumları incelerseniz hangi firmadan hizmet almanız gerektiğini kısa zamanda bulabilirsiniz.

 

Neden Oto Ekspertiz Yaptırmalıyım?

Eğer hatasız ve kusursuz bir araç satın almak istiyorsanız mutlaka oto ekspertiz hizmeti yaptırmanız gerekir. Aksi takdirde satıcının size her şeyi sorunsuz bakım ve muayenesi yapılmış diye sattığı araç ileride sıkıntılar çıkartarak ekonomik açıdan kayıplar yaşatabilir. Aracın dış görünüşü her ne kadar temiz ve güzel olsa da iç aksamından sorunları gözle görmeniz imkansızdır. Bu nedenle ikinci el araç satın alırken kafanızda soruların uçuşmasını istemiyorsanız hemen İzmir oto ekspertiz hizmeti alarak aracınızı gerekli kontrollerden geçirmelisiniz. Bu konuda bilgi almak için firmanın https://www.elitautoekspertiz.com/ web sitesini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.