Oto Ekspertiz Firmaları Görevleri Nelerdir?

Oto Ekspertiz Firmaları Görevleri Nelerdir?
20 Ocak 2021 12:13

Otomobil dünyasında ikinci el piyasanın artmasıyla beraber günümüzde birbirinden farklı oto ekspertiz hizmetleri veren markaların da oluştuğu görülmektedir. Günümüz şartları altında, faydalı bir şekilde hizmet alacağınız oto ekspertiz firmalarının sundukları hizmetler sayesinde eğer sizde ikinci el araç alacaksanız, bu konuda yararlanacağınız en doğru süreçlerde iyi bir firma bulabilirsiniz. Bunun için hem bayilik modeliyle doğru hizmetleri benimseyerek hizmet veren hem de doğru bir oto ekspertiz süreci sayesinde de müşterisine güven veren markalardan yana destek alabilirsiniz.

 

Eğer bulunduğunuz şehir Antalya ise bu konuda siz de Antalya oto ekspertiz olarak doğrudan bayilerden hizmet alacağınız şekilde aracınızı gösterebilirsiniz. Hospitacar araç yetkili oto ekspertiz ile birlikte günümüzde boya ölçüm cihazlarıyla, uzman kontrolleriyle beraber dilediğiniz gibi CM başına ölçüm hassasiyetli cihazlarla boya ve kaporta analizlerini yaptırabilirsiniz.

 

Bunların dışında da süspansiyon testleri, fren testleri ya da yanal kayma testi gibi önemli testlerden geçmesi gerek araçların ne kadar yıprandığı ya da yıpranmadığıyla ilgili de bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu sayede ikinci el almak istediğiniz araçla ilgili olarak KM sorgusu ve tramer sorgusu yaptırarak, hangisi avantajlı olacaktır gibi konularda da doğru bir bilgiyi edinmiş olabilirsiniz.

 

Şehirlerden şehirlere göre değişkenlik gösteren bayilerdeki kapsamlı kontroller noktasında genel olarak dyno testi adı verilen motor testi bulunur. Bu test ile birlikte herhangi bir şekilde motorda yıpranma payı nedir, bunların kontrolü sağlanmaktadır. İki çeker bütün araçların beygir gücü hesaplanarak, tork ve cer kuvveti gibi hesaplamaları yapılarak 200 binden fazla analiz edilmiş araçların havuz sistemindeki kıyaslaması yapılarak, doğru beygir ve tork gücü hesaplanmış olur.

 

Yaşadığınız şehir eğer Manisa ve İzmir gibi yerdeyse, siz de bu konuda direkt olarak Manisa oto ekspertiz seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Bu şekilde yararlanacağınız gibi isterseniz Manisa ve çevresinde bulunduğunuz zamanlarda da ikinci el otomobil almak istediğinizde, ekspertiz ile görüşerek her zaman kapsamlı rapor alabilirsiniz.

 

Oto Ekspertiz Raporları ve Çeşitleri

 

Sadece kaporta ve boya analizi yapılsın ve değişen parçası var mı? Boyası var mı? gibi konularda hizmet verilsin derseniz, buna göre rapor 1 saat içerisinde hazırlanarak sizlere sunulur. Daha kapsamlı bir raporlamada DYNO testi olarak bilinen motor performans testlerine sokularak, aracın hem beygir hem de tork güçlerine bakılır. Birim zamanda hızlanma gücü testleriyle beygir testi yapılır, yük taşıma gücü sayesinde de tork kontrol edilir. Bu şekilde motor performansına bakılır.

 

Oto ekspertiz hizmetleri vermek isterseniz oto ekspertiz bayilik alabilir ve siz de Hospitacar bayisi olabilirsiniz. Bu konuda bulunduğunuz şehirde kapsamlı bir ekspertiz raporları veren firma olarak hizmet verdiğiniz gibi bu çapta göstereceğiniz başarılara göre de oldukça güçlü bir şekilde raporlama ve çeşitlilik sunabilirsiniz. Doğru bir firmadan faydalanmak için siz de Hospitacar ile görüşerek, bilgi ve destek alabilirsiniz.