ÖSYM’de büyük şok! Yarımağan ve Demir ifadeye çağrıldı

ÖSYM’de büyük şok! Yarımağan ve Demir ifadeye çağrıldı
2 Nisan 2015 09:37

KPSS’de kopya soruşturmasıyla ilgili eski ÖSYM başkanları Yarımağan ve Demir şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

 

 

Ankara Başsavcılığınca yürütülen KPSS soruşturmasında, eski ÖSYM Başkanları Ünal Yarımağan ve Ali Demir “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağırıldı. Soruşturma savcısı Yücel Erkman’ın, Yarımağan ve Demir’i, UYAP sistemi üzerinden SMS ile ifadeye çağırdığı öğrenildi.

 

 

“KANUNA AYKIRI EMİR UYGULAMAK”

 

 

2010 yılı KPSS sınavındaki kopya skandalına ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma savcısı Yücel Erkman’ın, dönemin ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan ile geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılan ÖSYM Başkanı Ali Demir’i ifadeye çağırdığı öğrenildi. UYAP sistemi üzerinden gönderilen SMS ile ifadeye davet edilen Yarımağan’ın, “sınav güvenliğini sağlamayarak görevi ihmal etmek” ile suçlandığı öğrenildi. Demir’in ise, soruşturmayı 4 yıl süre ile yürüten Savcı Şadan Sakınan’ın, “Sınav kitapçıklarının imhası yönünde verdiği talimatı, kanuna aykırı olmasına karşın uygulayarak, delil yok ettiği ve bu yolla görevini kötüye kullandığının” ileri sürüldüğü öğrenildi. Her iki ismin de önümüzde hafta ifade vermek üzere adliyeye gelmeleri bekleniyor.

 

 

1333 KİTAPÇIK TESADÜFEN BULUNMUŞTU

 

 

Öte yandan, yaklaşık 5 ay önce, 2010 yılında yapılan KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavına ilişkin bin 333 adayın soru kitapçıklarının tesadüfen ÖSYM’de görevli işçiler tarafından yapılan temizlik çalışması sırasında bulunduğu ortaya çıkmıştı.

 

 

Temizlik görevlilerinin sert plastik bir kutu içerisinde muhafaza edilmiş kitapçıkları, ÖSYM deposunda bularak, savcılığa haber vermesinin ardından, söz konusu kitapçıklar bilirkişilere verilmişti.

 

 

Kaynak: Sözcü / Asuman Aranca