Berkin toprağa verildi, müdahale başladı!

Berkin toprağa verildi, müdahale başladı!
12 Mart 2014 18:10

Berkin Elvan’ın cenazesine katılan ve Taksim’e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. TOMA’dan tazyikli su ve biber gazı sıkılan kalabalık ara sokaklara kaçtı.

 

23629479

.

.

Berkin Elvan’ı bugün son yolculuğuna uğurlayan on binler cenazenin ardından Taksim’e gitmeye hazırlandı. Polis ise Osmanbey’de göstericilere izin vermemek üzere önlem aldı.

 

23628627

Berkin Elvan’ın cenaze törenine katılan binlerce kişi kalabalık nedeniyle Feriköy Mezarlığı’na gidemedi.

 

Mezarlığa gidemeyip Şişli’de bekleyen vatandaşlar Taksim’e gitmeye hazırlandı.

 

Güvenlik güçleri ise Halaskargazi Caddesi üzerinde çok sayıda toma ve yüzlerce çevik kuvvet polisiyle önlem aldı.

23627836

 

Gergin bekleyişin ardından polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahaleye başladı.

 

Öte yandan Osmanbey’den sonra gelen Elmadağ Caddesi’nin sonundaki Taksim Divan Otel’in önünde de polis ekipleri bekliyor.

 

Halaskargazi Caddesi, Nişantaşı çıkışındaki TOMA’lar, Berkin Elvan’ın cenazesine eşlik eden kalabalıkla karşılaşınca, Osmanbey’e kadar geri çekildi. Bazı protestocular çekilme sürerken TOMA’ların üzerine çıktı. Osmanbey’de gergin bekleyiş sürüyor. Protestocular cenaze defnedildikten sonra, ses aracından Taksim Meydanı’na gideceklerini ve buraya karanfil bırakacaklarını söylediler. Protestocular ile polisin karşılıklı bekleyişleri, zaman zaman yaşanan gerginliklerle beraber devam ediyor.

 

VALİ TEŞEKKÜR ETTİ, MÜDAHALE GELDİ

 

Bu arada İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu cenaz günü yaşananlarla ilgili oalrak polis müdahalesinden önce yazdığı mesajı twitter’dan paylaştı.

 

Vali mutlu attığı tweette, “Berkin Elvan toprağa verildi. Büyük bir katılımla gerçekleşen törende şu ana kadar özen gösteren herkese ve emniyete teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Hüseyin Avni mutlu’nun attığı bu mesajdan dakikalar sonra polis Osmanbey’deki vatandaşlara müdahaleye başladı.