Orkide bakımı yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Orkide bakımı yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
27 Ekim 2018 11:50

Hepimiz orkideleri çok seviyoruz. Rengarenk çeşitleri, naif duruşu ve ortama kattığı ince ruh bgüzelliği ile neredeyse her çiçek severin evinde bir kaç orkide bulunmaktadır. Peki Bu güzel çiçeklere bakarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Cevabınız hayır ise yazımızı okumaya devam etmenizi öneririm.

 

Normalde orkideler evlerimize gelmeden önce, salepgiller türünden bir bataklık çiçeği idi. Sonra endüstriyel hale geldi ve saksı çiçeği biçimini aldı. İşte bu yüzden orkide yapısı gereği nemli ortamı sevmektedir. Aslında evlerimizde orkidenin yetişmesi için en uygun ortam mutfaklarımızdır. Fakat kimse orkidesini mutfağında bırakmak istemez

Orkide, çiçek endüstrisinde önemli bir yere sahiptir. Orkideler normalde doğada Mor, Fuşya, Beyaz olarak bulunurlar. Fakat son zamanlarda renkli boya çektirilerek yapılan mavi, turuncu, yeşil gibi renkteki orkideleri de görmekteyiz.

Şimdi gelelim orkidenize nasıl bakacağınıza. Herşeyden evvel çiçeklere sevgi ile bakmak gerekir. Tıpkı çocuklara baktığımız gibi. Çiçeklerinizi sevin. Bundan çekinmeyin. Onlarla sohbet edin. Bunun orkidenize fiziksel fayda sağlayacağı kadar, size de psikolojik faydası olacaktır.

Orkidenizi direk gün ışığından korumanızı öneririm. Her çiçek güneş ışığı sever ama direk güneş ışığına maruz kalmak orkideniz için sıkıntı olabilir. Ve orkidenizin yerini çok sık değiştirmeyin. Suyunu haftada bir sefer olmak üzere verin. Toprak ne kuru, ne de çok sulu kalmasın. Farklı bir yöntem denemek isterseniz, orkidenizi su dolu bir kaba batırıp çıkartın.

Orkide’ye bakmak işte bu kadar kolay. Fakat altını çizerek tekrar söylemek isteriz ki, tüm çiçekler için en güzel besin sevgidir. Onlardan sevginizi mahrum etmeyin.

Şimdi de nereden orkide alabilirsiniz sorusunun cevabına bakalım. İnternette pek çok sitede orkide satışı yapılmaktadır. Bizim size tavsiyemiz ciceksatis.com sitesi olacaktır. Burada orkide modellerine bakabilir, ekonomik fiyatlarla kaliteli orkide siparişi verebilirsiniz.