Orkestra şefi Selman Ada, AKP hakkındaki mesajı sonrası meslekten ihraç edildi

Orkestra şefi Selman Ada, AKP hakkındaki mesajı sonrası meslekten ihraç edildi
6 Aralık 2017 09:34

Eski Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü, orkestra şefi Selman Ada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından meslekten ihraç edildi.

 

 

Geçen ay görevinden alınan Ada hakkında, Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından kendi eserlerini en yüksek telif ücreti ile sahneletmek, konaklama giderlerinde kurumu zarara uğratmak gibi çeşitli nedenlerle soruşturmalar yürütülüyordu. Ada’nın mesajının AKP’nin üst düzey yöneticilerinde rahatsızlık uyandırdığı öğrenildi. Mesajla ‘toplumun bir kesimini aşağılamak, haksız ithamlarda bulunmak’ suçunun işlendiği öne sürüldü.

 

 

Hürriyet’ten Umut Erdem’in haberine göre, mesajın ‘657 sayılı Devlet Memurları Yasası’na’ da aykırı olduğunu savunan Bakanlık, ‘hakkında başlatılan soruşturmalar nedeniyle’ emekliliğini isteyen Ada’nın ‘meslekten ihracını’ istedi. Ada’nın meslekten ihracının gerekçesini de 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nın 125/e maddesinin a bendi oluşturdu. Ada’nın maddenin ‘a’ bendinde yer alan ‘İdeolojik veya siyasal amaçlarla kurumların huzur, sükûn ve çalışma düzenini bozmak’ hükmünü ‘ihlal ettiği’ belirtildi.

 

 

İşte eski Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü, orkestra şefi Selman Ada’nın attığı o mesaj:

 

 

“A ve K partisiyle yönetim cahil çoğunluğun eline geçti. Bunlar plaja gitmez, mayo giymez. Tiyatro kültürü olmayan, Batı’yı kavrayamamış kasabalılar. 16 yıl kesintisiz tek başına iktidar olarak çok uzun bir zaman, sonuçlarını görüyoruz”