Ordu’da yaşanan sel fındığın fiyatını artırdı

Ordu’da yaşanan sel fındığın fiyatını artırdı
19 Ağustos 2018 11:36

Karadeniz bölgesinde yaklaşık 20 gün önce fındık toplanmaya başlanmasına rağmen hükümet hala fiyat açıklaması yapmadı. Buna rağmen serbest piyasada 11 TL’ye satılan fındık 13 TL’ye çıktı. Fiyat artışına Ordu’da yaşanan sel felaketinin neden olduğu belirtildi. Üreticilerin fiyat beklentisi ise 15 TL’nin üzerinde.

 

 

Karadeniz’de fındığın toplanmasına başlandığı ilk günlerde serbest piyasada fiyatı 10-11 TL’den satılan fındık, 20 gün sonra 13 TL’ye çıktı. Fiyat artışının nedeni ise Ordu’da yaşanan sel felaketi olduğu ileri sürüldü.

 

Kentte üretilen fındığın yüzde 30’u sele giderken, bir çok bahçede de zarar oluştu. Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, hükümetin en kısa sürede fındık rekoltesini ve fiyatını açıklaması gerektiğini belirterek, ”Fiyat açıklanmazsa çiftçi fındığı ucuza tüccara satmak zorunda kalacak. Rekolte Ordu’da yaşanan sel nedeniyle düştü. Ancak buna bağlı olarak serbest piyasada fındığın fiyatı 13 lirayı buldu. Üretici olarak bizim devletten beklentimiz ise 15 TL üstü” dedi.

 

Fındık üreticileri ise bu yıl havaların çok sıcak olması nedeniyle rekoltenin zaten düşük olduğunu belirterek, Ordu’da yaşanan selden sonra fındığın fiyatının 18-20 lira arasında olacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.
Kaynak: İsmail AKDUMAN
Ordu’da yaşanan sel fındığın fiyatını artırdı