Ordu’da ‘sondaj’ için keşif!

Ordu’da ‘sondaj’ için keşif!
13 Kasım 2018 10:31

Ordu’nun Fatsa ve Ünye ilçelerinin sınırları içerisinde yer alan Gökçe, Kodalı, Yalaklar mahallelerini kapsayan alanda, MTA’nın yapmak istediği sondaj projesine karşı açılan davada bilirkişi keşfi yapıldı. Keşfe katılan davacılardan Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkan Yardımcısı Eren Atasoy, mahallelerinin hemen yanında bir maden şirketi tarafından altın çıkarıldığını söyledi. Atasoy, aynı yerdeki havuzlarda siyanürle ayrıştırılma yapıldığını ve bu ocağın zaten kendilerini huzursuz ettiğini kaydederek, şöyle devam etti:

 

Uğur Şahin / Birgün

 

“MTA’nın aynı bölgede beş adet sondaj projesi daha var. Yeterli maden bulunduğunda, bizden buraları terk etmemiz istenecek. Biz burada tarım ve hayvancılık yapıyoruz; ürettiğimiz fındıkla ekonomiye katkıda bulunuyoruz. Bizim burada tarihimiz var, kültürümüz var. Ormanlarımızı, derelerimizi, yaban hayatını, toprağımızı savunuyoruz. MTA ise burayı sadece maden alanı olarak görüyor.”

 

Atasoy, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Keşif yapıldı, MTA’nın mühendisleri, ‘Bir sondaj noktasını açtıklarını, 17 metre kazıp bir şey bulamadıkları için diğer sondaj noktasını da açmayacaklarını’ söyledi. Ancak, ellerindeki izinin 7 yıl geçerli olduğunu, projedeki iki nokta dışında istedikleri kadar sondaj açabileceklerini de ifade ettiler. İster devlet kurumu olsun, ister şirketler olsun burada bir tane daha maden ocağı açılmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

 

https://www.birgun.net/haber-detay/ordu-da-sondaj-icin-kesif-236591.html