Ordu Valisi’nden ‘skandal hamle’ iddiası!

Ordu Valisi’nden ‘skandal hamle’ iddiası!
25 Haziran 2019 09:22

Kesin olmayan sonuçlara göre İBB’ye yeniden Başkan seçilen Ekrem İmamoğlu’nun hakaret ettiği iddia edilen Ordu Valisi’nin, havalimanı çalışanlarına İmamoğlu aleyhinde ifade için baskıda bulunduğu iddia edildi.

 

 

Milyonlarca İstanbullu 23 Haziran’da yeniden sandığa giderek mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’nun büyük bir farkla yeniden seçti.

Seçimlerin ardından ‘Ordu Valisi’ tartışmaları yeniden gündeme geldi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz’un havalimanı çalışanlarını savcılığa çağırdığı ve İmamoğlu aleyhinde ifade vermeye zorladığı iddia edildi. Yavuz’un personele “Ekrem İmamoğlu it dedi diye ifade verin” diyerek baskı yaptığı ve aleyhte ifade vermek istemeyenlerin ise sürgünle tehdit dildiği bildirildi.

İddiayı Twitter hesabı üzerinden gündeme getiren gazeteci Mustafa Hoş, “Az önce ordu’dan aradılar. ordu valisi seddar yavuz havaalanında görevli devlet memurlarını savcılığa çağırtmış. “ekrem imamoğlu it dedi diye ifade verin” diye baskı yapıyormuş.memurlar savcılığa gidip ifade verecek. it lafını duymadım diyen memurlar ise sürgün ile tehdit edilmiş” ifadelerini kullandı.

11

 

ERDOĞAN “GÖREVİ DÜŞER” DEMİŞTİ

Katıldığı bir canlı yayında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Valimiz olayı yargıya taşıma kararında. Valime sahip çıkmak zorundayım, onu yedirtmem” ifadelerini kullanmıştı.

Vali’nin seçimlerin ardından harekete geçeceğini belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etmişti:

“Hukuk içerisinde olacak olan bir şey. Benim orada ‘yapamaz’ dediğim bir şey yok. Yargı böyle bir şeyi verdiği takdirde, vermesi halinde bu düşer. Hele hele bir konu var ki o da şudur; biliyorsunuz özellikle bu tür yargı süreci içerisinde belli bir süreyi aşan ceza alması halinde bu düşecektir. O süreyi aşmazsa zaten göreve devam eder.”