‘Önümüzdeki Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nde, Türkiye’ye yaptırımlar olası görünüyor’

‘Önümüzdeki Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nde, Türkiye’ye yaptırımlar olası görünüyor’
21 Kasım 2020 12:10

Avrupa’nın önde gelen isimlerinden üst üste gelen ‘yaptırım’ sinyallerini değerlendiren Dr. Sezgin Mercan, Türkiye ile AB ilişkilerinin ciddi bir kriz ve sınamadan geçtiğini belirterek “Türkiye, AB ile ilişkilerini geliştireceği yeni bir model üzerinde çalışmalı” dedi.

 

 

Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki faaliyetleri Avrupa’nın gündeminde yer almaya devam ediyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, 10-11 Aralık’taki Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nde, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğalgaz arama faaliyetlerini ele alınacağını belirtti.

Merkel, söz konusu açıklamasında, “Türkiye’nin tartışmalı sularda doğal gaz arayışını, 10 Aralık’ta yapılacak bir sonraki AB zirvesinde masaya yatırma konusunda uzlaştık. Bu konuda hiçbir soru işareti yok. O zamana kadar yaşanacak gelişmeleri izleyeceğiz ve ona göre bir karar vereceğiz. Şu an başka bir şey söyleyemem ama bugüne kadar olayların umduğumuz şekilde gelişmediğini söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Böylece daha önce yaptırımları gündeme almasını erteleyen, Türkiye ve Yunanistan’ın sorunu çözmesi için arabulucu rol alan Merkel, ilk kez yaptırımların gündeme gelebileceğinin sinyalini verdi.