Onlarda böyle! Bizde böyle!

Onlarda böyle! Bizde böyle!
25 Temmuz 2014 15:48

Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde füze ile düşürülen ve içinde bulunan 298 kişinin bulunduğu uçaktaki tüm yolcular hayatını kaybetti.

 

 

Malezya Havayolları uçağının enkazından çıkarılan 75 cenaze Hollanda’ya gönderildi. Getirilen cenazeler Hollanda’da resmi törenle karşılandı.

 

 

Bayraklar yarıya indirildi. Cenaze konvoyunun geçeceği yollar trafiğe kapatıldı. Her tabut için ayrı bir araç tahsis edildi. Hollandalılar, gelen konvoyu üstgeçitlerde saygı duruşuyla karşıladı.

 

 

Ve başka bir olay…

 

 

Türk havayolu şirketlerinin İsrail uçuşlarının iptal edilmesi sonucunda bir İsrailli’nin cenazesi Türkiye’de “mahsur” kaldı. Bunun üzerine Türkiye’deki Musevi toplumu ve uluslararası kuruluşları dahil çeşitli düzeylerde yapılan yoğun temas ve çabaların sonucunda Cuma sabahı erken saatlerinde İsrail’den Türkiye’ye gönderilen özel uçağa alınan cenaze Tel Aviv’e götürüldü.

 

 

Bunları niye anlattık…

 

Bir insanın ölüsüne gösterilen değer bir saygı ifadesidir. İnsan olmanın gereğidir. Ülkelerin vatandaşlarına atfettiği insani değerin bir göstergesidir.

 

Peki bizde durum ne?

 

Uludere katliamındaki görüntüleri hatırlayalım.

 

Onlarca vatandaşımız kendi ülkesinin uçaklarıyla bombalanarak öldürüldü.

 

“Yanlış istihbarat” denildi.

 

Cesetler saatlerce yerde kaldı. Sonrasında ise aileler kendileri giderek yakınlarının parçalarını topladı. Traktör karoserlerinde üst üste yükleyerek köylerine getirdi.

 

Başbakan özür bile dilemedi. Hiçbir sorumlu bulunamadı. Olay kapatıldı.

 

Şüphesiz Türkiye’nin yakın tarihinde benzer örnekler birçok kez yaşandı. Ancak yakın bir örnek olduğu için Uludere’yi anlattık.

 

İşte o cenazeler ve fotoğraflar:

 

1

 

2

3

 
Ve Uludere…

 

 

u1

 

u2
 

 

u3

 

 

Kaynak: Odatv