Önde gelen dil okullarında yurtdışı farkıyla yabancı dil eğitimi

Önde gelen dil okullarında yurtdışı farkıyla yabancı dil eğitimi
1 Aralık 2015 09:15

Yabancı dil eğitimi günümüz koşullarında bir zorunluluk halini almaya iyiden iyiye başlamıştır.

 

 

 

Çünkü günümüz koşullarına bakılırsa birçok iş sektöründe en az bir tane yabancı dil bilme zorunluluğu doğmuş ve bunun sonucu olarak da birçok kişi yurtdışı dil okulları eğitimini tamamlamak üzere yurtdışına akın etmeye başlamıştır. Ancak geçmişte bu durum çok masraflı idi. Sadece günümüzde şartların düzelmeye başlamasıyla yurtdışı dil okulları biraz daha külfetini kırarak her ekonomiye uygun koşullarda masraflar üretmeye başladı. Bu da doğal olarak dil eğitimini kolay hale getirdi.

 

 

Günümüzde birçok insan yalnızca seyahate çıkmak için yurtdışına çıkmaktadır. Oysa eminiz ki bu yurtdışına seyahate giden insanların birçoğu yabancı dil bilmemekte ve bu boşluklarını tamamlamak için de çaba göstermemektedirler. Oysa hem yurtdışında bulunup hem de yurtdışı dil okulları gibi yerlerden yararlanarak dil bilerek tatilden dönmek daha mantıklıdır. Hem sosyal bir faaliyet içerisine katılmış olmanın vermiş olduğu faydayla tatilinizin daha verimli, daha kültürlü, daha seviyeli geçmesine de olanak sunmuş olmaktasınız.

 

 

Bu okulların başında ise tabi ki Amerika dil okulları gelmektedir. Uzman kadrosuyla ve de seviyeli anlatımıyla sürekli olarak New York’taki Amerika dil okulları oldukça rağbet görmeye devam etmektedir. Üstelik üniversite öğrencilerine yönelik indirim kampanyalarıyla iyiden iyiye hem gidenlerin seyahat etmelerine hem de dil eğitimlerini tamamlamalarına olanak sunmaktadır. Amerika dil okulları sayesinde birçok öğrenci İngilizce başta olmak üzere pek çok dili profesyonel anlamda öğrenmiş olarak Türkiye’ye dönmektedir.

 

 

Amerika’dan sonra ikinci sırayı ise İngiltere dil okulları almaktadır. İngiltere’nin başkenti Londra başta olmak üzere pek çok yerde yer alan İngiltere dil okulları ile temel İngilizce eğitiminin verilmesinin ardından İngiltere dil okulları akademisyenleri ayrıcalığıyla ileri düzey eğitimlere geçilmektedir. Peki, nedir bu ileri düzey eğitim? İngiltere dil okulu olarak başta konuşma sanatlarını öğrenmekle başlayan bu eğitimin ilk basamağı ardından temel tanışma diyaloglarıyla devam etmektedir.

 

 

Temel tanışma diyaloglarını İngiltere dil okulu caddelerde gerçekleştirerek bunu gerçek anlamda reale dökmeyi amaç edinmektedir. Bu aşamadan sonra ise İngiltere dil okulu olarak gereken sözcük transferleri de alıştırmalarla pekiştirilerek kurs tamamlanmaktadır. İngiltere’den sonra ise bir diğer dil eğitimlerinin sunulduğu alternatif ise Malta dil okulları  olarak karşımıza çıkmaktadır. Malta dil okulları çoklu dil programlarıyla hizmet vermeye devam ederek gelen öğrencilerine en iyi şekilde dil öğretmeyi amaç edinmektedir.
Almanca, İtalyanca, Fransızca, Rusça dillerinin de dahil olduğu Malta dil okulları ile her biri için alanında yüksek ihtisas sahibi olan Malta dil okulu öğretim uzmanı eşliğinde hem teorik olarak hem de pratik olarak eğitim verilmektedir. Aynı zamanda Malta dil okulu şeklinde verilmeye devam edilen bu eğitimin pekiştirilmesi için çeşitli sosyal faaliyetler de Malta dil okulu kapsamında gerçekleştirilmektedir.