Önce ortak düşman yok edilir, sonra kozlar paylaşılır

Önce ortak düşman yok edilir, sonra kozlar paylaşılır
23 Haziran 2015 15:30

Kavganın en temel unsuru, aralarında niza bulunan bütün tarafların, bir araya gelerek kendilerine her türlü fenalığı yapmış, haklarını gasp etmiş, ezmiş, taraftarlarını katlettirmiş, dövdürmüş, onurlarıyla oynamış, kurallarını kanunlarını çiğnemiş, mallarını hilelerle yağmalamış ve bu şekliyle devam ettiği taktirde kitlelere yaptığı zulümleri tüm hızıyla artıracağı bilinen ortak düşman öncelikle yok edilir, sonra da taraflar sorunlarını ya barışçıl yöntemlerle çözerler ya da kozlarını paylaşırlar.

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Tabi ki Türkiye’nin bugünkü durumundan, yani 7 Haziran genel seçimleri sonucu oluşan tablodan bahsediyorum.

 

On üç senedir AKP’nin her seçimde ezici bir çoğunlukla-seçim hileleri yaptıklarından hiçbir seçimde emin olamadım-tek başına iktidarlığına bir son veren halkımız RTE’nin karşısında bulunan ve onunla paylaşacak kozları olan siyasal partilere bir önemli mesaj vermiştir.

 

Üç partiye de bu mesajı vermiştir; CHP, MHP ve HDP’ye de.

 

Nedir bu mesaj?

 

RTE ve emrindeki güruha şimdiye kadar yaptıkları zulümler, yasa ve anayasal kuralları çiğnemeler ile hak gaspları, millet malı hortumlamaların hesabını sorun, mesajıdır.

 

Bunu seçimden sonra birkaç defa yazdık, seçmen çok net olarak diyor ki, 17/25 kodlu ve benzeri tonlarca hortumlamalar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ortadan kaldırma girişimleri, Atatürk ilke ve devrimlerini ortadan kaldırma atraksiyonları, rüşvetler, hırsızlıklar, adam kayırmalar, kökten dinci terör gruplarının hepsine yardım ederek-silah, mühimmat, gıda, ilaç, tedavi, ulaşım, elektrik, istihbarat, eğitim, para vs.-savaş kışkırtıcılığı yapıp Suriye’de dört yüz bin insanın öldürülmesine, beş milyon insanın da ülkelerini terk ederek muhacir durumuna düşmelerine sebep olmak, Uludere’de kendi yurttaşlarını kendi ordusuna hava kuvvetleriyle bombalattırıp katlettirme emri vermek, demokratik haklarını kullanmak isteyen vatandaşlarını polis gücüyle öldürtmek ve sakat bırakmak, nüfusumuzu onlarca etnik gruba ayırarak birlik ve beraberliğimizi bozmak, esas kurucu unsur Türk milletine hakaret edip aşağılayarak yok saymak vs. milli çıkarlara aykırı ne varsa hepsinin hesabını sorun.
Ama maalesef geldiğimiz nokta itibariyle AKP karşısındaki hesap sorması gereken üç parti çeşitli bahanelerle ipe un sererek, yüreğinde gece gündüz ‘’Yüce Divan’’ korkusu taşıyıp antidepresan ilaçlarla yaşamaya çalışan RTE’nin ve emrindeki yargılanması gereken güruhunun ekmeğine yağ sürmektedirler.

 

CHP’ye baktığımız zaman içindeki bir kısım küçük adamların, küçük hesaplar peşinden koşarak AKP ile hükümet kurmak için nasıl da dansözlük yaptıklarına seçimden sonra her gün tanık olmaktayız.

 

Bakın CHP içindeki bu küçük adamların neyin peşinde odlularını hemen size söyleyeyim.

 

Bunların önemli bir kısmı bakanlık peşindeler.

 

Hükümet olmanın da avantajlarından yararlanarak ya ceplerini doldurmak ya da kişiliksiz kimliksiz oldukları için kendilerine bir kimlik edinmek peşindeler.

 

Ya da her ikisi birden.

 

Ey küçük adamlar siz CHP seçmeninden oyları hangi vaatler karşılığı aldınız, bu hiç aklınıza gelmiyor mu?

 

CHP seçmenini bir dahaki seçimde de kandırabileceğinizi mi sanıyorsunuz?

 

Gelelim MHP’ye.

 

MHP’nin tek sorunu Devlet Bahçeli denen ve her seferinde milliyetçilik, Türkçülük naraları atarak topladığı oyları Türkiye’yi bölünme noktasına getiren RTE’yi kurtarmakta kullanmaktadır.

 

Adama bak yahu, kendisine başbakanlık teklif ediliyor; o da milletin zekasıyla alay ederek ‘’Çin’den gelen yeni oyuncak mı?’’ diye yanıt veriyor.

 

Tabanıyla ve tüm yönetimleriyle MHP bu Bahçeli denen özel görevli herifi tepesinden demokratik yöntemlerle fırlatıp atmadıkça ne parti olarak kendisi büyür-hatta bir daha ki seçimde barajın altında kalabilir-ne de Türkiye’nin başı beladan kurtulur.

 

Herif utanmıyor da, pişkin bir şerro.

 

HDP işe inkarla başladığı için bir dahaki seçimde barajı aşamayacaktır.

 

Nedir bu inkar?

 

Kendisine verilen emanet oyların inkarı.

 

Halbuki nice milliyetçi insanların RTE’nin Türk milletinin tepesinden gitmesi için HDP’ye oy verdiklerini her bilinçli yurttaş gibi çok iyi bilmekteyim.

 

Yazının başlığında da ifade ettiğim gibi yapılması gereken üç parti çok uygarca birbirlerine karşı her türlü ödünü vererek asgari müştereklerde birleşip demokratik yöntemlerle RTE’yi ve onun AKP’sini siyasi mevta haline getirmek olmalıdır.

 

Öncelikle işe TBMM Başkanlık seçimi ile başlamalıdırlar.

 

RTE’yi öncelikle bitirmenin yolu TBMM Başkanlığı’nı AKP’ye kaptırmamaktır.

 

CHP, MHP, HDP aralarında anlaşarak oldukça demokrat bir kişiliğe sahip birini mutlaka kendi aralarından Meclis başkanı seçmelidirler.
Ve ardından derhal ‘’Yüce Divan’’ dosyalarını seri halde Meclis gündemine taşımalıdırlar.

 

RTE ve AKP’sinin elindeki tüm kozları almak için seçim barajını en alt seviyeye düşürecek yasa teklifini hızla yine Meclis gündemine taşıyarak kanunlaştırmalıdırlar.

 

Ve, RTE’nin çıkarlarına ve aile bireyleri ile güruhunu kurtarma atraksiyonlarına dayalı ne kadar torba yasa çıkarılmışsa, onların hükümlerini yok edici yasalar çıkarılmalıdır.

 

Üç parti arasında işbirliği yapılacak çok alan var, yeterki liderlerinde iyi niyet olsun.

 

Ben bu konudaki düşüncemi değerli okurlarımla paylaşmak istiyorum.

 

Üç parti arasında RTE’ye karşı, onu siyaset sahnesinden silip oyunun dışına atarak yargının önüne koyma işbirliğinde oyunbozanlık yapacak olan Devlet Bahçeli’den başkası olmayacaktır.

 

Çünkü Devlet Bahçeli, RTE’yi korumakla görevlendirilmiş milliyetçilik numaraları yapan bir heriftir.

 

Bunu tarihe not düşmek için yapıyorum ama erken veya daha sonra yapılacak bir seçimde Devlet Bahçeli’yi MHP’nin başından fırlatıp atmak için tüm milliyetçilerin görevi de bu partiyi barajın altında bırakmak olmalıdır ki böyle olacağı da büyük bir olasılıktır.

 

Devlet Bahçeli’yi madem çıkarları peşinden koşup ona yalakalık yapan milletvekilleri ve tüm teşkilat mensupları partilerinin başından indirmiyor, bu defa seçmeni bu işi yapacaktır.

 

Tüm yurttaşları Devlet Bahçeli’nin çok kurnazca ve milliyetçi oyları satarcasına RTE’yi kurtarma atraksiyonlarına dikkat etmeye davet ediyorum.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!