Önce demokrasi sonra tatil!

Önce demokrasi sonra tatil!
9 Mayıs 2019 09:46

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu vatandaşların tatil rezervasyonlarını İstanbul seçimleri için yoğun bir şekilde iptal ettiğini söylerken, yurt dışı turlarda yabancı şirketlere konunun önemini anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

 

 

 

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine karar vermesiyle daha önce erken rezervasyonla tatil satın alan ve tatili yeni secim tarihi olan 23 Haziran’a denk gelen vatandaşlar, tarih erteleme ve iptallere başladı.

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu Amerika’nın Sesi Türkçe servisine rezervasyon erteleme ve iptallerdeki talebi hakkında konuştu.
‘BÜTÜN ŞİRKETLER PARA İADESİ YAPTI’

 

“YSK’nın açıklamasıyla beraber acentalara telefon yağmaya başladı. İnsanlar ulaşabildikleri bütün turizm acentalarından tatillerinin iptalini istiyorlar. Bütün şirketler para iadesi yaptı. Yani gitmezsen parasını ödersin şeklinde bir yaklaşımda bulunmuyorlar tüketiciye karşı. Önce demokrasi diyorlar. Türkiye demokrasisi için bu tabi sevindirici bir şey.”

Otellerin hemen hemen hepsinin değişim ya da iptal konusunda anlayışlı olduğunu ifade eden Polatoğlu, bütün havayolu şirketlerinin de açıklama yaparak hiçbir kesinti yapmadan bilet iadesini kabul edeceklerini belirttiklerinin altını çizdi.

Tatil rezervasyonu yapan kişilerin iptal dışında tarih erteleme yaptıklarını anlatan Cem Polatoğlu, rezervasyonların 23 Haziran öncesine alınması halinde ücret farkının iadesi yapılarak değişim yapıldığını ancak ileri bir tarih istenmesi durumunda o döneme ait fiyat farkının alınacağını söyledi.

 

‘MÜCBİR SEBEP DİYE ANLATTIK’

 

Tek problemlerinin yurtdışı rezervasyonlar olduğuna vurgu yapan Cem Polatoğlu, “Yurtdışına yaptığımız otel ödemelerini ve yurtdışı uçak şirketlerinin geri ödemelerinde biraz zorlanacağız gibi gözüküyor. Yabancı turizm şirketleriyle yazıştık ve durumun ‘mücbir sebep’ olduğunu anlattık. Henüz onlardan bir cevap gelmedi ama bir iki gün içinde bir cevap gelir diye düşünüyorum. Olumlu karşılayacaklarını tahmin ediyoruz” diye konuştu.
‘AIR FRANCE’A YAZI YAZDIK’

 

Polatoğlu dün Reuters’a yaptığı açıklamada yurt içi rezervasyonlarda sorun olmadığını belirterek, “Yurtiçi rezervasyonlarda hiçbir sorun yok. Bütün acenteler otellerle anlaştı. Hava yolları da zaten ücretsiz iade ve değişim açıklamaları yaptılar. Ancak yurt dışı tarafında biraz problemle karşılaşıyoruz” demiş ve eklemişti: Acentelerin sık çalıştığı otellerin bir kısmı anlayış gösteriyor. Ancak yabancı hava yolu şirketleri tarafında biraz sorun var. Yabancı hava yollarının genel merkezlerine yazı yazıp durumu anlattık. Örneğin Air France bunlardan biri. Birkaç gün içinde cevap gelmesini bekliyoruz.