Ölümün eşiğinden döndü

Ölümün eşiğinden döndü
6 Temmuz 2015 18:41

Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne bağlı Güzelyalı Mahallesi’nde, serinlemek için girdiği denizde çırpınarak gözden kaybolan 18 yaşındaki M.D.’yi Sahil Güvenlik ekibi buldu. Nabzının atmadığı anlaşılan genç, Sahil Güvenlik botu üzerinde yapılan kalp masajı ve suni teneffüsle yaşama döndürüldü. Sahil Güvenlik ekiplerinin müdahalesinin yer aldığı görüntüler basınla paylaşıldı.

 

 

Olay, 1 Temmuz Çarşamba günü Mudanya’nın Güzelyalı Mahallesi’nde meydana geldi. Bir ihbar üzerine olay yerine giden Sahil Güvenlik görevlileri M.D.’yi harektsiz halde sudan çıkardı. Sahil Güvenlik botu üzerine yatırılan gence bir görevli kalp masajı yapmaya başladı. Görevlinin ısrarla sürdürdüğü masaj sonrası kalp atışı yeniden başlayan gence bu kez suni teneffüs uygulanmaya başlandı. Gencin nefes alması, kurtarma ekibini sevince boğdu. Saniye saniye görüntülenen olayda görevlilerinin çabaları ve gencin hayata dönüşü kaydedildi.

 

Daha sonra tekneye gelen 112 Acil Servis görevlilerince M.D., Mudanya Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Gencin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

 

 

Kaynak: DHA