Ölü sayısı 58’e çıktı!

Ölü sayısı 58’e çıktı!
19 Haziran 2017 11:54

Londra’daki Grenfell gökdeleninde geçtiğimiz hafta çıkan yangında ölenlerin ve kayıp olanların sayısı 58’e yükselirken çok sayıda kişinin de hala kayıp olduğu bildirildi.

 

 
Londra Polisi, gökdelenin içinden ilk kez çekilen görüntülere dayanarak, bazı kurbanların kimliklerinin belirlenemeyeceğini söyledi.

Metropolitan Polis’ten Stuart Cundy, yangının binada olağanüstü bir yıkıma neden olduğunu belirterek, “Halkı bu yangından sonra hayatını kaybedenlerin kimliklerinin belirlenemeyeceğini hazırlamak zorundayız” diye konuştu.

Diğer yandan Başbakan Theresa May, gökdelen yangınında evini kaybedenlere acil olarak 5 bin 500 sterlin tutarında yardım yapılacağını açıkladı.

Haftasonu yaptığı değerlendirmede, yangın felaketinin ardından yapılan yardımın yeterli olmadığı itirafında bulunan Başbakan May, hükümetin bu felaketten etkilenlere en iyi yardımı önümüdeki günlerde, aylarda ve yıllarda yapacakları güvencesini verdi.

Hükümet yangında zarar görenlere 500 Sterlini nakit olmak üzere 5 bin 500 sterlin acil yardımda bulunacak. Yangının ardından toplanan yardım tutarı ise 5 milyon sterline ulaştı.

 
Gonca Yağcı / Londra (DHA)