Öldürülen 8 çocuğun katili anneleri çıktı!

Öldürülen 8 çocuğun katili anneleri çıktı!
20 Aralık 2014 09:45

Avustralya’da en küçüğü 1.5, en büyüğü 15 yaşında olan 8 kardeş evlerinde defalarca bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Vahşi cinayetleri işledikten sonra kendini de bıçaklayan anne hastanede tedavi altında.

 

Avustralya hafta başında yaşanan rehine olayını konuşmaya devam ederken dün Sabaha yeni bir felaketle başladı. Queensland eyaletine bağlı Cairns kentindeki bir evde sekiz kardeşin bıçaklanarak öldürüldüğü, 34 yaşındaki annenin de yaralandığı ortaya çıktı. Polis tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili tek şüphelinin anne olduğu belirtildi. Yaşları 1.5 ile 15 arasında değişen sekiz kardeşin cesedine ilk olarak 20 yaşındaki ağabeyleri ulaştı. Kentin Manoora semtinde gerçekleşen olayla ilgili eyalet polisi, çocuklardan yedisinin kardeş, yaralı kadının da yedi kardeşin annesi olduğunu açıkladı.

 

Yeni başlangıç yapacakmış

 

Milliyet’in haberine göre; sabah saat 11.00 sularında polisin aranarak bilgilendirildiği ancak arayan kişinin kimliğinin belli olmadığı söylendi. Polis ve ambulansın eve gelmesinin ardından hastaneye kaldırılan annenin durumunun iyi olduğu ve polislere ifade verdiği açıklandı. Verilen ifade sonrası üst düzey polis yetkilisi, Courier-Mail gazetesine yaptığı açıklamada Raina Thaiday olarak da bilinen Mersane Warria adlı annenin cinayetle ilgili tek şüpheli olduğunu doğruladı. Olay mahaline yakın bir evde yaşayan Tahnia Ruttensteiner, “Kötü bir gece geçirdi. Sabaha karşı birisiyle kavga ettiğini duydum. Sanki yeni bir başlangıç yapmak için evden eşya çıkarıyordu. Hayatını değiştireceğini söylüyordu” dedi.

 

Şüpheli annenin komşularıyla yapılan görüşmelerde, Warria’nın “çok korumacı” olduğu ve “değerli çocuklarını çok sevdiği” öğrenildi. En küçüğü 18 aylık, en büyüğü 15 yaşında olan sekiz kardeşin cinayetinin ardından Başbakan Tony Abbott da bildiri yayımladı. Abbott bildirisinde, “Cairns’ten gelen haberler çok üzücü. Kelimelerle anlatılamayacak bir suç. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu (dün) akşam bu çocuklar için gözyaşları dökülüp dua edilecek” sözlerine yer verdi.