Olaylı IŞİD protestosu

Olaylı IŞİD protestosu
30 Eylül 2014 15:58

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde Kobani’ye saldıran IŞİD’i protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe katılan bir grup önlem alan polise, molotof, havai fişek ve taş attı. Polis, saldırganlara gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti.

 

Suriye’de Kürtlerin yaşadığı Kobani’ye yönelik IŞİD’in saldırılarını protesto etmek için Kızıltepe’de yürüyüşü düzenlendi. DBP ilçe teşkilatı önünde toplanan ve aralarında HDP ve DBP ve ilçe yöneticilerin de bulunduğu grup Özgürlük Meydanı’na yürüyüp basın açıklaması yaptı. DBP İlçe Başkanı Kemal Ece, Başta Amerika olmak üzere bir çok devletin IŞİD’e yardım ettiğini ileri sürerek, “Amerika diyor ki ben İŞİD’i bombalıyorum. Amerika yalan söylüyor. Amerika gidip petrol rafinelerini bombalıyor. Amerika, Türkiye, İngiltere, Fransa, Almanya gibi devletler gidip IŞİD’i bombalasın. Kobani’de IŞİD’e askeri malzemeler Türkiye trenleriyle gidiyor. Kürt halkı bu gibi sevkiyatları önlemek için gece gündüz canını siper ederek, mücadele ediyor. Bütün Kürtler bugün kendine sahip çıkmalı. Eğer Kürtler kendine sahip çıkmazsa bugün Kobani yarın Amed olacak. IŞİD’i lanetliyoruz. IŞİD’in hepsi Türkiye’nin, Amerikan’ın, İngiltere’nin paralı askeridir. Bütün bu devletler Kürt halkı ile mücadele edemediği için İŞID gibi paralı askerleri halkımızın üzerine gönderiyor” dedi.

 

Açıklamanın ardından protestocular arasında bulunan bir grup bölgede önlem alan polise, molotof, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis ise saldırganlara gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. Bir süre devam eden olayların ardından grup, ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Polis, Kızıltepe ilçe merkezinde sıkı güvenlik önlemleri aldı.