Olay yaratacak iddia! Türkiye IŞİD’e toprak vermeyi kabul etti

Olay yaratacak iddia! Türkiye IŞİD’e toprak vermeyi kabul etti
21 Ağustos 2014 00:01

IŞİD, Musul Konsolosluğu’nda rehin aldığı 49 personeli serbest bırakma karşılığında, Türkiye’nin yurtdışındaki tek toprağı olan 928 yıllık Süleyman Şah Türbesi’ni istedi. Hükümet kabul etti.

 

IŞİD HÜKÜMETE 3 AY SÜRE VERDİ

 

Taraf’tan Hüseyin Özay’ın haberine göre; İki buçuk aydır süren rehine pazarlığında Ankara’yı köşeye sıkıştıran IŞİD, Türkiye’den önce para ve silah istedi. Pazarlığın dozunu gittikçe arttıran örgüt, son olarak 49 rehinenin serbest bırakılması karşılığında yurt dışındaki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi’nin boşaltılmasını talep etti. IŞİD’le çatışmaya girmek istemeyen hükümet, bu isteğe yeşil ışık yaktı.

 

GENELKURMAY’A ÇEKİLİN TALİMATI

 

Hükümet, türbenin boşaltılması talimatını Genelkurmay’a iletti. Ancak bu, IŞİD talebi olarak değil, Süleyman Şah Türbesi’ne olası bir saldırı ihtimaline karşı önlem olarak gösterildi. Asker, çekilme için ön hazırlık yaptı. Ama henüz harekete geçmedi. Hükümet kamuoyunu ‘çatışmayı önlemek için askeri çektik’ diye ikna edecek.

 

TARİHİ ÖNEMİ BÜYÜK

 

Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Gazi’nin dedesi Süleyman Şah ve iki askerin mezarının bulunduğu Halep’teki Türbe, Ankara ve Lozan antlaşmaları gereği Türkiye toprağı kabul edildi. Bugüne kadar Türk askeri tarafından korundu.

 

İŞTE TARAF’IN BUGÜNKÜ OLAY YARATACAK 1.SAYFASI:

 

1

 

 

Kaynak: Odatv