Olağanüstü kurultay isteyenlerden Genel Merkez’e, ‘Aynı yerde durmaya devam ediyoruz’ mesajı

Olağanüstü kurultay isteyenlerden Genel Merkez’e, ‘Aynı yerde durmaya devam ediyoruz’ mesajı
9 Eylül 2018 12:19

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıldönümü olan 9 Eylül Kurtuluş Günü etkinlikleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

 

 

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin de kortejin ön saflarında Başkan Kocaoğlu’yla yürümesi dikkat çekti. İnce ve Kocaoğlu’nun birlikte fotoğraf vermesi genel merkez yöneticilerine, ‘İmza hareketinde aynı yerde durmaya devam ediyoruz’ mesajı şeklinde yorumlandı.

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kurtuluş günü kutlamaları Zafer Yürüyüşü ile başladı. Basmane Karakolu önünde başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan zafer yürüyüşüne CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce de katıldı.

 

 

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, İzmir’den yüzde 54 oranında oy almış, İzmir’de de geniş katılımlı bir miting düzenlemişti. Mitingin ve seçimin ardından ilk kez İzmir’e gelen Muharrem İnce’nin bunun için partisinin bütün genel merkez yöneticilerinin Ankara’da yapacağı özel kutlama ve etkinlikler yerine İzmir’i seçmesi dikkat çekti.

 

 

PARTİ İÇİ MUHALİFLERDEN ‘DURDUĞUMUZ YERDE DURUYORUZ’ MESAJI

 

 

 

Seçim sonuçlarını eleştiren isimlerin başında gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Muharrem İnce Zafer Yürüyüşü boyunca birlikte yürüdü. Bu durum, seçimlerin ardından parti içi muhalifler tarafından genel başkan seçimli olağanüstü kurultay toplanması için başlatılan imza hareketini de yönlendiren isimlerden olan Muharrem İnce’yi destekleyen İzmirli parti içi muhaliflerin ve Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ‘İmza hareketi sonuçlanmamış olabilir. Ancak biz durduğumuz yerde duruyoruz’ mesajı olarak değerlendirildi.

 

Ege Postası