Okulu böldüler öğrenciler kavgalı

Okulu böldüler öğrenciler kavgalı
23 Eylül 2014 10:38

Rize’de paravanla bölünen Hasan Sağır Anadolu Lisesi’nin yarısı imam-hatip’e tahsis edildi. Öğrenciler, “İmam-hatip’e 17 kişilik sınıflar açıldı. Kantin mescid yapıldı. Bizi 100 kişi sınıfa doldurdular” diye isyan etti. Gerginlik tırmanınca imam-hatip’e bir hafta izin veren okul yönetimi, yeniden düzenleme yapacağını açıkladı.

 

 

Rize’de paravanlarla kapatılarak bölünen Hasan Sağır Anadolu Lisesi binasının yarısı İmam Hatip Lisesi orta kısım öğrencilerine tahsis edildi. Sınıflarından çıkarılan liseliler, laboratuvar, kütüphane ve konferans salonlarından oluşturulan birleştirilmiş sınıflarda ders görmeye başladı. Ancak çok kalabalık sınıflarda ders yapamadıkları için okul önünde toplanan liseli öğrenciler oturma eylemi gerçekleştirerek, “Sınıflarımızı istiyoruz” diye bağırarak tepki gösterdi. Eylem sırasında camlara çıkan imam hatipli öğrenciler, liseli öğrencilere tepki gösterdi, imam hatip lisesi orta kısmında çocuğu okuyan bir kadının da liseli öğrencilere, “Yazıklar olsun size” diye bağırdığı görüldü. Sevk edilen sivil polis ekiplerinin araya girmesiyle tartışma büyümeden önlendi.
Öğrenciler, imam hatip orta kısmı öğrencilerinin okulun yarısını aldığını anlatırken, “Onlar 15-17 kişilik sınıflara dağıldı. Kantin, mescit yapıldı. Gayet rahat eğitim görüyorlar. Oysa biz 4 yıldır eğitim gördüğümüz okulumuzda mağdur edildik. 100 kişi 1 sınıfa konulduk” diyerek tepki göster.

 

 

Gerginlik üzerine imam hatip lisesi orta kısmı öğrencilerine okulda yeniden düzenleme yapılacağı bildirilerek 1 hafta izin verildi.

 

 

BİZ KIZ DEĞİL MİYİZ?

 

 

Öte yandan Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’nde benzer bir tartışma yaşandı. Anadolu Lisesi öğrencileri ile veliler, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 300’e yakın erkek öğrencinin okullarına taşınarak eğitime başlamasını protesto etti. Kaymakamla görüşen öğrenci ve velileri sorunun çözülmesini istedi. Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ülkü Akyıldız, ‘Bir arada durmaları sakıncalı’ diye imam hatip lisesindeki kız ve erkek öğrencilerin ayrıldığını ileri sürerek, “Kızlarla erkeklerin bir arada durması sakıncalıymış. Biz neyiz? Biz kız değil miyiz? Sınıfımız 15 kişiydi. Şimdi oldu 35 kişi. Biz nasıl ders işleyeceğiz” dedi. Daha sonra bir grup öğrenci ve veli, Kaymakam Faik Arıcan ile görüştü. Kaymakam Arıcan’ın birkaç gün içerisinde olayın tatlıya bağlanacağı sözü verdiğini aktardı.