Okullara kayıt döneminde yine bağış krizi!

Okullara kayıt döneminde yine bağış krizi!
30 Ağustos 2018 13:25

Sultangazi Dostluk İlkokulu yönetiminin, çocuklarını okula kayıt ettirmek isteyen velilerden “bağış’’ adı altında para aldığı iddia edildi.

 

 

Leyla Kılıç / Cumhuriyet

 

 

Sultangazi Dostluk İlkokulu yönetiminin, çocuklarını okula kayıt ettirmek isteyen velilerden “ bağış ’’ adı altında para aldığı iddia edildi. Okul müdür yardımcılarının, çocuğunu okula kayıt ettirmek isteyen velilere para ödemeden kayıt yapamayacağını söyledikleri öne sürüldü. Konuyla ilgili gazetemizi arayan bir veli, “100 TL mecburi para talep ediyorlar. Eğer vermezsen kayıt yapmayız diyorlar. 8-10 kişi ödemedik. Ben okul müdürüyle konuştum ve para ödemeyeceğim konusunda direttim. Milli Eğitim Bakanlığı’na şikâyet edeceğimi söyledim. Ben para ödemeden kayıt yaptırdım ama diğer veliler diretmedikleri için iş yokuşa sürülmesin diye ödüyorlar” dedi.

 

Bağış adı altında alınan para için okul müdürünün okulun ekonomik durumunu gösterdiğini söyleyen veli, “Müdür bu okul ne şartlarda dönüyor biliyor musunuz diyor. Burası devlet okulu ben buraya para ödemek zorunda değilim. Aldıkları para için makbuz bile vermiyorlar” diye konuştu.
Okul yetkilileri ise “Böyle bir şey söz konusu değil. Bağış alınabilir ama kimseye bağış vermezsen kayıt yapmayız demiyoruz” dedi.

 

Geçen günlerde İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci imzasıyla tüm okullara gönderilen yazıda, kayıt sırasında velilerden ücret talep edilmemesi konusunda uyarılarda bulunulmuştu.