Pekünlü’yü ağlatan uğurlama!

Pekünlü’yü ağlatan uğurlama!
27 Kasım 2014 12:40

Okullarda türbana yasal statü getirilmediği dönemde, Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulayarak, derslere türbanla giren öğrencilere tutanak tuttuğu için 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan Ege Üniversitesi Uzay Bilimleri ve Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, Foça Açık Cezaevi’ne uğurlanıyor.

 

 

Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulayarak üniversitede derslere türbanla giren öğrencilere tutanak tuttuğu için 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimi ve Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Renan Pekünlü, bugün cezaevine giriyor.

 

 

Ceza almasının ardından okulundan da uzaklaştırılan Pekünlü, cezaevine girmeden önce öğrencilerine ve kendisini destekleyenlere Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda “Evrim, Gökadalar, Özellikleri, Evrenin Yaşı ve Evrim” başlıklı “son dersini” verdi.

 

 

Öğrenci ve dostlarının doldurduğu salonda “Rennan Hoca yalnız değildir” sloganlarıyla karşılanan Pekünlü, tezahüratlar karşısında gözyaşlarını tutamadı. Öğrencilerinin yanı sıra eşi Belma Pekünlü ve akademisyen dostlarının da yalnız bırakmadığı Pekünlü, salonu dolduranların desteklerine “Sizler taşırmaya hazırlandığımız bardağın damlalarısınız. O bardağı yakında taşıracağız” sözleriyle teşekkür etti. “Son ders” tanımını kabul etmediğini dile getiren Pekünlü, “Bu bir son ders değil. Yapacak çok şeyimiz var. Sona henüz gelmedik” diye konuştu.

 

 

Pekünlü’nün öğrencileri ve dostları, “Aydınlanma hapsedilemez”, “Yargılanan laikliktir. Laiklik yoksa bilim, özgürlük ve demokrasi yoktur” pankartı açtı.

 

 

Fotoğraf: Oğuz Yıldız

Kaynak: Cumhuriyet / Hakan Dirik