Okulda cuma namazı ve mescit için çikolata teşviki

Okulda cuma namazı ve mescit için çikolata teşviki
22 Ocak 2017 11:22

İsmail Tarman Ortaokulu’nda, velilerin imam hatip için verdiği mücadele sürerken, okulla aynı binada imam hatip ortaokulu da açıldı. Veliler, bu durumun yönetmeliklere aykırı olduğunu söylerken, “Çocuklarımıza ailelerinden izin almadan çikolata verilerek cuma namazına, mescide gitmesi teşvik ediliyor” dedi.

 

 

 

 

 

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona erdi, İsmail Tarman Ortokulu velileri ve Konak Mahallesi sakinleri ’20 Ocak Karne Buluşması’ adıyla bir araya gelerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Veliler, çocuklarının ailelerden izin almadan çikolata verilerek cuma namazına ve mescide gitmesi için teşvik edildiğini söyledi.

 

 

Açıklamada, Konaklar Mahallesi’nde bulunan İsmail Tarman Ortaokulu’nun Mayıs 2016’da okul velileri ve mahallelinin haberi olmadan kademeli olarak imam hatibe dönüştürülmesi kararı alındığını belirten veliler, “Kararı duyduğumuz andan itibaren velileri ve Konaklar Mahallesi sakinleri olarak, iptali için 236 gündür mücadele veriyoruz. Topladığımız imzalar şu an itibariyle 7 bin 112’ye ulaştı. Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulunarak kararın geri alınmasını talep ettik. Meclis’e gittik ve mahallemizde imam tahip ihtiyacı bulunmadığını söyledik” dediler.

 

Bununla birlikte, kararın iptali için dava açtıklarını kaydeden veliler, “Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 20 Eylül 2016 tarih 2016/572 YD sayılı kararı ile valiliklerin okulları hatibe dönüştürülmesi yetkisi olmadığına, okul dönüştürme işlemlerinin de hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Bu karar bağlayacıdır. Ülke genelindeki okullar için geçerli olduğu gibi bizim okulumuz için de geçerli olacaktır” diye konuştu.

 

 

aciklama

 

3 KİLOMETREKARELİK ALANDA 6 İMAM HATİP VAR

 

Bölgede imam hatip ihtiyacı olmadığının altını çizen veliler, şöyle devam etti: “3 kilometrekarelik alanda, Beşiktaş, Kağıthane, Sanayi Mahallesi, Seyrantepe ve Çeliktepe’de altı adet imam hatip ortaokulu var. Sınıf mevcutları 20-25 arasında. 5’inci sınıflardaki mevcut, ileri sınıflara düşüyor, 7’inci ve 8’inci sınıflarda 15’e kadar iniyor, şube sayısı da iki ye kadar düşüyor. İsmail Tarman Ortaokulu sınıf mevcutları ise 35’in üzerinde bulunuyor. Bu taplo imam hatip ihtiyacının gerçekten bulunmadığını, normal okulların dönüştürülmesi için öğrencilerin uzaklardan taşınarak sınıfların oluşturulduğunu, sonrasında imam tahip öğrencilerinin ayrıldığını, böylece imam hatipleştirme işleminin tamamlandığını gösteriyor. Dayatma ile din eğitimi verilemez. Okulun imam tahip olması talebi bulunmuyor. Tersine şu anda 7 bin 112 imza, imam tahip olmasını istemediğini dile getiriyor.”

 
MÜZİK ODASI KAPATILDI MESCİT YAPILDI

 

 

Çocuklarının nitelikli ve bilimsel bir eğitim almasını istediklerini dile getiren veliler, açıklamalarınada şunları söyledi: “İsmail Tarman Ortaokulu’nda normal ortaokulun hakları ihlal ediliyor, imam hatip bölümü kayrılıyor. Okulun 3/4’ünü yani 6, 7, 8. sınıfları normal ortaokul, 1/4’nü sadece 5’inci sınıfları imam hatip oluşturuyor. Ancak okul alanları imam tahip okuluna kaydırılıyor. Müzik odası kapatıldı, masa tenisi alanı ile birlikte mescit yapıldı. Zihinsel engelli öğrencilerin giriş katındaki sınıfı depo yapıldı. Bu sınıf kütüphaneye taşındı. Zihinsel engellilere eğitim materyalleri sağlanamadı. Mezvuata aykırı uygulama yürütülüyor. Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen 2012-2013 öğretim yılında zorunlu 12 yıla geçilmesi nedeniyle yayınlanan 2012/20 sayılı sayılı genelgede bir binada iki ayrı eğitim olamayacağı, iki ayrı bina, amlan ve yönetim olması gerektiği düzenlenmişken, okulumuzda tek bina, tek yönetim, tek müdür vardır.”

 
ÇİKOLATA VERİLEREK CUMA NAMAZINA TEŞVİK EDİLİYOR

 

 

Türkiye’de eğitim sisteminin rastgele, ideolojik kararlarla ve dayatma ile değiştirilmek istendiğini, çağdaş ve bilimsel eğitimden uzaklaşan bir müfredat değişiminin kabul ettirilmeye zorlandığını ifade eden veliler., “Çocuklarımıza ailelerinden izin almadan çikolata verilerek cuma namazına, mescide gitmesi teşvik ediliyor” dedi.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN KARNESİ: SINIFTA KALDI

 

Bugün çocuklarının karne günü olduğunu kaydeden veliler, açıklamalarını şöyle bitirdi: “Biz de Milli Eğitim bakanlığı’na karne veriyoruz. Milli eğitim bilimsel, laik, parasız eğitim, nitelikli ders kitapları sağlama ve genel başarı konularında sınıfta kalmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı daha çok çalışmalı, önümüzdeki dönemde yerlerde sürünen notlarını düzeltmelidir. Çocuklarımız bu ülkenin geleceğidir, ülkemiz için yapılacak en kıymetli ve anlamlı yatırım onların alacağı eğitimin kalitesinin artırılması. Bu da daha çok imam hatip okulu açmakla değil, bilimsel laik bir eğitim sistemini tüm yönlerini uygulamakla mümkündür”

 

 

Kaynak: Yurdagül Uygun/Sözcü

Okulda cuma namazı ve mescit için çikolata teşviki