Okul taşıtında ‘Halk Özel Harekat’ propagandası!

Okul taşıtında ‘Halk Özel Harekat’ propagandası!
20 Nisan 2019 09:57

15 Temmuz’dan sonra bir dernek yapısı altında ortaya çıkan ve daha sonra tepkiler yüzünden feshedilen “Halk Özel Harekat”ın adı bu defa da İstanbul’da bir okul aracında ortaya çıktı. İstanbul trafiğinde dolaşan okul taşıtının üzerinde Halk Özel Harekat yazısı ve çeşitli semboller yer alıyor.

 

 

Özgür Gürbüz/ Birgün

 

ABD’deki polis otolarına benzeyen ve üzerinde Osmanlı amblemi olan araçla gündeme gelen Halk Özel Harekatı’nın, AKP tarafından kurulan paramiliter bir yapı olup olmadığı iddiası kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı.

Halk Özel Harekat (HÖH) kurucusu Fatih Kaya, kapatılana kadar söz konusu derneğin başkanlığını da yapmış ve sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte görüldüğü fotoğrafın yanı sıra askeri kamuflajlı fotoğrafı ve Suriye’de savaşma iddialarıyla gündeme gelmişti. Kaya, daha sonra BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada Suriye’de komutanlık yapmadığını ve silahının da olmadığını söylemişti.

Kamu görevlisi olduğunu söyleyen Kaya, Suriye’ye altı ay ücretsiz izin alarak Türkmenlere yardım etmek için gittiğini söylemişti. 24 Haziran 2018 seçimlerinde de AKP İstanbul 1. bölge milletvekili aday adayı olan Kaya, aday gösterilmedi.

Türkiye çapındaki 46 şubesini kapatan Halk Özel Harekat daha sonra adını değiştirdi ve Milli Seferberlik Harekatı Platformu yaptı.

 

https://www.birgun.net/haber-detay/okul-tasitinda-halk-ozel-harekat-propagandasi.html