Okul servisi şoförü kitap okumayı yasakladı!

Okul servisi şoförü kitap okumayı yasakladı!
25 Nisan 2015 12:13

Gün geçmiyor ki bir başka yasak daha hayatımıza girmesin. Ancak bu yasak biraz farklı. Başta kitap okumaya karşı olumsuz bir tutum gibi gözükse de aslında son derece ince düşünülmüş bir nezaket gereğinden ihtiyaç duyulmuş bir yasak. Kitap okumak asla yasak olmamalı ancak yasağın böylesine de denilecek bir şey olmuyor…

 

Kanada’nın Quebec eyaletinde yaşanan olayda, 8 yaşındaki Sarah Auger adlı minik öğrenci okul servisinde kitap okurken, servisin şoföründen beklemediği bir tepki gördü. Şoför minik kızın elindeki kitabı aldı ve artık serviste kitap okumanın yasak olduğunu söyledi.

 

Olay kısa sürede velilelere ve okul yönetimine yansıdı. The Hautes-Rivière adlı okul, servis şoförünü savundu. Çünkü servis şoförünün otobüste koyulacak kurallar konusunda tam yetkiliydi ve bu yasağın açıklaması oldukça makuldü. Otobüsün engebeli yollardan geçtiğini ve sivri kitap uçlarının çocukların gözlerine batabilme ihtimali yüzünden bu kararı alan servis şoförünün savunması kulağa mantıklı geliyordu.

 

Okul yönetiminden Mario Champagne “Şoförün birinci görevi çocukları emniyetle taşımaktır” diyerek şoförü savunurken, eyalet kanunlarına göre toplu taşıma araçlarında kitap okumak tehlikeli olarak tanımlanmıyor. Ancak eyalet yasalarında servis araçlarında öğrencilerin kitapları dahil özel eşyalarının çantalarında durması gerektiği yönünde bir madde bulunuyor. Şimdilik “Kitap okuma yasağı” velilerin ve okulun karşılıklı anlayış göstermesiyle servis şoförünün verdiği karar doğrultusunda devam ediyor.

 

 

Kaynak: Reddit