Bahçeli’ye bir şok daha! Oktay Vural istifa etti!

Bahçeli’ye bir şok daha! Oktay Vural istifa etti!
22 Haziran 2016 15:30

MHP’de beklenen oldu, Oktay Vural Grup Başkanvekilliği’nden istifa etti.

 

 

 

 

Oktay Vural, daha önce yaptığı açıklamalarla kurultay sürecinin yönetilmesinden duyduğu rahatsızlığı belli ediyordu. Vural, MHP’nin mahkemelik olmasının partinin imajına zarar verdiğini belirtiyordu.

 

 

Vural verdiği ilk demecinde “Mevcut parti yönetimine inancım kalmadığından dolayı” dediği bildirildi. Konuyla ilgili ayrıntılı bir basın toplantısı yapılması bekleniyor.BAHÇELİ’NİN SON SÖZLERİ BARDAĞI TAŞIRDIMHP’nin pazar günü yapılan kurultayından sonra Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamalara Oktay Vural’ın büyük tepki gösterdiği belirtiliyor. Tüzüğü değiştiren ve değişim isteyen delegelere karşı ağır hakaretlerde bulunan Bahçeli, Ülkücü camianın tepkisini çekmişti. Konuşma metnini okuduktan sonra Vural’ın “Efendim ifadeler çok ağır, bunları yumuşatmamız lazım” teklifinin dikkate alınmaması bardağı taşıran son damla olduğu söyleniyor.

 

Vural’ın Bahçeli’nin dünkü konuşmasından sonra “Burada daha fazla duramam, tarihe böyle geçemeyiz” dediği öğrenildi. Vural’ın 10 Temmuz 2016’da tüzük kurultayında görevlendirilen kurul tarafından gerçekleştirilecek genel başkan seçimli kongreye de katılacağı bildirildi.

 

 

 1997’DEN BERİ BAHÇELİ’NİN EN GÜVENDİĞİ İSİMDİ

 

1997’de genel başkan seçilen Devlet Bahçeli’nin göreve geldiği günden bu yana en istikrarlı kişi olarak öne çıkan Oktay Vural, 18 Nisan 1999 seçimlerinde İzmir milletvekili olarak Meclis’e girmişti. 21. dönemin ardından 23, 24 ve 25’inci dönemlerde de milletvekili seçilen Vural 2001 yılında Enis Öksüz’ün istifası üzerine Ulaştırma Bakanlığı görevine getirilmişti. Vural; 23. dönemden itibaren de MHP’nin grup başkanvekiliydi.