Oktay Vural hükümetin Suriye politikasını topa tuttu

Oktay Vural hükümetin Suriye politikasını topa tuttu
12 Eylül 2013 23:57

Malatya’yı ziyaret eden MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, “Sayın Başbakan Türkiye’nin milli menfaatleri doğrultusunda karar almak istiyorsa, Suriye’de PKK ve PYD oluşumunu ortadan kaldırması gerekiyor dedi.

MHP’nin Elazığ’da düzenleyeceği miting öncesi Malatya’yı ziyaret eden Grup Başkanvekili Oktay Vural, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. MHP olarak içerde ve dışarıda gidişattan ve Türkiye’yi istikrarsızlığa götüren süreçten kurtulmanın gerektiğine inandıklarını belirten Vural, “Maalesef bugün Türkiye’de kardeşlik, birlik, hakim olmuyor. Bugün Türkiye ABD füzelerinin, bombalarının peşinde” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin Suriye politikasının bir bataklık politikası olduğunu savunan Vural, “Maalesef Türkiye yanlış politika izlemiştir, doğru olan politikayı değiştirmiştir. ABD’nin isteği üzerine islam coğrafyasının değiştirmeye yönelik bir projenin peşindeler dedi.

TBMM’de Hükümete Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda destek verdiklerini anımsatan Vural, “Sayın Başbakan Türkiye?nin milli menfaatleri doğrultusunda karar almak istiyorsa, Suriye’de PKK ve PYD oluşumunu ortadan kaldırması gerekiyor. Türk milleti sana yetki verdi. Şimdi kalkıp ABD’den niye medet umuyorsun, onu anlamıyorum. ABD füzesinden niye medet umuyorsunuz. Türkiye Büyük Millet Meclisi sana yetkiyi verdi. Sen elindeki yetkiyi bir kullan bakalım. Yani kalkıp burada elinde bu yetki var” diye konuştu.

Hükümetin elindeki yetkiyi kullanmaması nedeniyle PYD’nin meşrulaştırıldığını öne süren Oktay Vural, “Dolayısıyla bugün AKP’nin bu coğrafyada uyguladığı politika 4 parçalı Kürdistan oluşturma politikasıdır. Emperyalizmin, ABD’nin bu coğrafyada uygulamak istediği politikayı gerçekleştirmek istiyorlar. Bu politika 100 yıl öncede getirilmişti. Doğu ve Güneydoğudaki Kürt kökenli kardeşlerimiz hep beraber bu paçavrayı yırtıp atmıştık. Şimdi aynı şekilde bu coğrafyada bunu gerçekleştirmek istiyorlar. Dolayısıyla Sayın Başbakanın elinde yetki var. Kimseden medet umma gereğini yap” dedi.

Oktay Vural, islamın barış gücünü bu coğrafyaya da hakim kılınmasının gerekli olduğunu belirtti. Vural, öncelikli olarak diplomasi seçeneğinin kullanılmasını, çatışma ortamının ortadan kaldırması gerektiğini sözlerine ekledi.