Okmeydanı’nda operasyon

Okmeydanı’nda operasyon
2 Nisan 2015 08:52

Polis Okmeydanı’nda geniş güvenlik önlemi aldı; adreslerde arama yapılıyor. Okmeydanı ara sokaklarına “akrep” diye tabir edilen zırhlı araçlar ile TOMA’lar konuşlandırıldı.

 
Okmeydanı’nda daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Okmeydanı’nda sabah saat 04.00 sıralarında, önceden belirlenen çok sayıda adrese operasyon gerçekleştirdi. Baskınlara özel harekat ve çevik kuvvet polisleri ile havadan polis helikopteri destek verdi. Operasyon nedeniyle Okmeydanı ara sokaklarına “akrep” diye tabir edilen zırhlı araçlar ile TOMA’lar konuşlandırıldı. Polislerin sokak başlarında ellerinde uzun namlulu silahlarla nöbet tuttuğu görüldü.

 
Öte yandan polis ekipleri 3 katlı Gençlik Federasyonu Derneği binasına girmek için itfaiyenin merdiven araçları bölgeye çağırdı.
Bu arada operasyonu görüntüleyen gazeteciler bir süre sonra bölgeden uzaklaştırıldı; operasyonun detayı ile ilgili bilgi verilmedi.
Polis baskın yapılan İdil Kültür Merkezi binasında ve diğer adreslerde aramalarını sürdürürken, operasyonda çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

 

 

ŞÜPHELİLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

 

 

Gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda şüpheli, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.