Öğretmenlerden Ekşi Sözlük’e dava

Öğretmenlerden Ekşi Sözlük’e dava
17 Mayıs 2019 09:45

Ekşi Sözlük’te açılan başlıklar ve yapılan paylaşımlar nedeniyle öğretmenler suç duyurusunda bulundu. Eğitim-Bir-Sen internet sitesinde yapılan açıklamada, “Yakışıksız ifadelere yer veren ve bu ahlaksızlığı yapmaktan imtina etmeyen kişi ve kişiler hakkında şikayetçi olduk” denildi.

 

Gazete Duvar

Ekşi Sözlük’te açılan “Öğretmenlik ile fahişelik arasında bir fark olmaması” isimli başlık gelen tepkilerin ardından kaldırılmış, ardından birçok kişi sosyal medyadan #haddinibilekşisözlük etiketiyle paylaşım yapmıştı. Ekşi Sözlük’ten yapılan açıklamada söz konusu başlığı açan yazarın sözlükten atıldığı belirtildi.

 

Eğitim-Bir-Sen ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçeyle sözlükten davacı olduklarını duyurdu. Sendika, “Bu ahlaksızlığı sitede başlık olarak açmak, dumura uğramış bir zihnin, kendini ahlaktan soyutlamış bir benliğin hezeyanından öte bir şey değildir. Bu ahlaksızlığa geçit veren, bu had bilmezi bir platformun sözcüsü yapan site de bu olaydan sorumludur. Bu tür kişilere böylesi bir yetkinin verilmesi bir yetersizlik göstergesidir. Bu nedenle, bu yakışıksız ifadelere yer veren ve bu ahlaksızlığı yapmaktan imtina etmeyen kişi ve kişiler hakkında Eğitim-Bir-Sen olarak davacı olduk. Öğretmenlerimize karşı haddini aşan bu kendini bilmezlerle mahkemede hesaplaşacağız” ifadelerini kullandı.