Öğretmen olmak kolay değil

Öğretmen olmak kolay değil
23 Kasım 2017 23:35

SEVGİLİ ÖĞRETMENLER, GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Değerli okuyucularımız!
Öğretmen yalnızca bilgi ve bilgelik verir, aynı zamanda öğrencilere ilham verir ve teşvik eder. Öğrencilerin doğru yolu takip etmesine yardımcı olan gerçek bir motivasyon kaynağı ve öğretmen bir öğretmendir.

 

Öğretmenler, Türk Milletinin en iyi hafıza geliştiricileridir.

 

Öğretmenin amacı öğrencilerine, çalışalım, araştıralım, üretelim bilisini daima gündemde tutması gereken en stratejik konulardır.

 

Türkiye’nin sanayi ötesi toplum bir ülke olması için, öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Öğretmenler, Yüzde yüz (%100) yerli sermaye ile üretilen ürünleri tüketmeleri için, belirli zamanlarda, bu ekonomik milliyetçiliğin anlatılması büyük önem taşımaktadır. Bu konuda, Mühendis Başbakan Binali Yıldırım diyor ki: ”Gün Dostunu Düşmanını Tanıma Günüdür” Milli seslenişi de büyük önem taşımaktadır. Eğe ki, bu Milli sesleniş halen geçerli ise ve geçerli olduğuna inanıyorum. O zaman, başta gıda ve içecek sektöründe faaliyet gösteren yabancı sermaye’ye dikkat etmeleri gerekir!

 

Öğretmenlerin önemini belirginleştiren bir diğer husus da, ülkemizde nüfusun büyük oranda genç olmasıdr.

 

Hayatımızın ve varlığımızın anlamı, bize peşinen verilmiş, hazır bir şey değildir. Öğretmenlerimizin bize öğrettiklerini zamanla uygulayarak kazanırız.

 

Öğretmenlerimize çok şey borçlu olduğumuzu daima hafızamızda muhafaza etmeliyiz.

 

Türkiye, önce Allah sonra öğretmenlerin çabalarıyla sanayi ötesi bir toplum ülke olma fırsatını yakalar.

 

Mühendis Başbakan Binali Yıldırm ve Dr. Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın dikkatine!
Yıldırım-Fakıbaba ikilisine, Milli bir ÖNERİ: Türk gençliğinin, daha zeki olma imkanını yakalamak için, öğretmenlerin önemi, tartışılamaz. Ama, öğrenim gören Türk genliğinin doğal ve sağlıklı beslenmesi büyük önem taşımaktadır. Doğal beslenme, öğretmenlerimizin yükünü hafifletecektir ve öğrenciler daha güçlü bir hafızaya kavuşmuş olacaktır. Öğrencilerin güçlü hafızası için, kapitalizmin zehiri olan gazlı içecekler yerine meyve nektarı ve meyve syu tüketimelidir ki, öğretmenlerimiz bir dersi anlattıkları zaman, öğrenciler daha güçlü hafızaları sayesinde dersi anlasınlar ve çalışkanlıkları ortaya çıksın.

 

Üzülerek ifade etmeliyim ki, öğrenim gören gençlerimizin sağlıklı beslenmesini önliyen ve Türkiye de meyve bahçelerinin yok edilmesi için, meyve nektarına %10 ötv getirilmesi çok tehlikeli ve acı bir karardır. Meyve nektarına %10 Ötv getirme yerine, tatil beldelerinde, bir çok illerimizde, lokantalarda, ekmek fırınlarında, otobüslerin mola yerlerinde ve daha bir çok ticaret kuruluşların da, ne yazık ki, açık ve net olarak KDV kaçakçılığı yapılmaktadır. Önemli ölçüde KDV kaçakçılığı (Hareketliliği) olan bu uygulama okul çağında ki, Türk gençliğinin, sentetik içeceklerin kullanmasını teşvik etmek, öğretmenlerin işini zorlaştıracağının bilincinde miyiz? Öğrenci, sağlıklı içecekler yerine kapitalizmin zehirini tüketirse, hastahanelere müracat sayısı daha da çok artacağı biliniyor mu?

 

BİR BİLİM ADAMININ, ÖNERİSİ:

 
Proje fikir sahibi ve Akademik destek Harran üniversitesi Öğretim üyesi, Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen
Şanlıurfa’ya Tarım üniversitesinin acilen kurulması, Ceylanpına Devlet üretme çiftliğinin, kurulacak üniversiteye veya uygulamalı tarım meslek lisesine dönüştürülmesi gerekir. Ayrıca Tarım öğretmenliği kadrosunun ihdas edilerek, Türk öiftçisinin bilimsel olaral eğitilmesi, hem daha çok gelir elde etme imkanı, hem de Türk Milletinin, protenin (Temel gıda) teminat altına alınması imkanı yakalanmış olur. Bugün dünya da ve özellikle Türkiye’nin komşu ülkelerinde yaşanan olayların başında, sanayi ötesi toplum ülkelerinin, protein (Temel gıda) ihtiyaçlarını teminat altına alma hazırlıklarının ve gavgasının yapıldığının bilincindemiyiz?

 

Doç. Dr. Öztürkmen’ninde de belirttiği gibi, Yıldırm-Fakıbaba ikilisi, eğer ki Milli seslenişlerinin arkasında iseler o zaman, bu bahar arefesinde, vefakar öğretmenlerimizin işini kolaylaştırmak için, öğrencilerin daha zeki olması ve Türk milleti’nin kış hastalıkları başta olmak üzere, bir çok hastalıktan korunmak için, faydalaları modern tıp tarafından da onaylanan, şeker hastalığı tedavisi için de önemli bir yere sahip olan, taze zencefil’in mutlaka Türkiye de tyetiştirilmesi gerekir. Taze zencefil yetiştirilmesi, kimyasal ilaç sanayicilerinin işine gelmez. Bu konuyu Dr. Fakıbaba daha iyi bilir. Allah’a Dua ediyorum ki, Mühendis Yıldırım-Dr. Fakıbaba ikilisi, Vatan ve Ay-Yıldızlı Bayrak sevgileri ile 2018 yılı sezonunda, taze zencefil yetiştirmek için, ilgili kurumlara gereken talimatları verirler. İnşallah bu Milli önerimizi dikkate alırlar. Bu milleti de mutlu kılarlar.

 

Değerli okuyucular, diyeceksiniz ki, taze zencefilin öğretmenler günü ile ne ilgisi var: Mühendis Binali Yıldırım-Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya bu Milli projeler hakkında gerekli önerilerimizi yaptık. Ayrıca taze zencefil, Öğretmenlerimizin işini kolaylaştıracaktır ve daha iyi eğitim imkanı elde edilmiş olunacaktır.

 

Öğretmen ve din görevlileri, derse girmeden 5 dakika önce yarım ceviz büyüklüğünde taze zencefil tükettiklerinde, sesleri daha net çıkacak ve öğrenciler o öğretmenin dersine büyük ilgi göstereceklerdir. Ayrıca bir din görevlisi, namaza veya vaaz vermeye başlamadan önce taze zencefil yedikleri zaman, cemaat o dingörevlisine daha çok ilgi göstererek ibadetini yapacak ve Allah!ın haram kıldığı işlerden daima uzak kalmasına vesile olacaktır..

 

İnsanın sağlık, mutluluk ve bereketli bir ortamda varlığını sürdürebilmesi için, ruhunda Vatan sevgisi ve Allah korkusu olan öğretmenlere ihtiyaç vardır. Okula giden çocuklarımıza öğretmenlerinin şefkat ve sevgisi, Büyük Türk Milletinin huzur ve mutluluğunun temini olduğunu unutmamalıyız.

 

Vatan ve Bayrak sevgisi uğruna şehit olan öğretmenlerimizi, cümle Vatan şehitlerimizi ve başöğretmen, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun